DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA ČIZKEJK Savršeni spoj sira, mekane korice od keksa i omiljenog voća
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Potrebno je:
Za koru:
- 300 g mlevenog keksa
- 5 kašika mleka
- 80 g margarina ili putera
Za kremasti, beli fil:
- 450 g sirnog namaza
- 1 kesica krem fiksa
- 2 vanilin šećera
- 1 kesica želatina
- 500 ml slatke pavlake
- 220 g šećera u prahu
Za voćni fil:
- 500 g voća (jagode, višnje, maline)
- 100 ml vode
- 1 kesica želatina
- 50 ml vode
- 4 kašike šećera
Priprema:
Voće kuvajte 10 minuta sa vodom i šećerom. Pomešajte kesicu želatina sa 50 ml vode. Onda ga otopite na blagoj vatri, pa pomešajte sa voćem. Pustite da se prohladi.Umutite margarin sa mlekom i mlevenim keksom. Izllijte smesu u kalup, pa stavite u frižider. Zasebno umutite slatku pavlaku, pa dodajte krem fiks. Onda umešajte sirni namaz, vanilin šećer i šećer u prahu. Želatin otopite u 50 ml vode, pa ostavite da nabubri 10 minuta. Kuvajte želatin na tihoj vatri. Prethodno napravljenu smesu dodajte otopljen želatin, pa dobro umutite. Zatim, izvadite biskvit iz frižidera, pa dodajte kremasti fil, pa preko voćni fil. Ostavite tortu dva sata da se ohladi u frižideru.
Možda vas zanima:
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA ČIZKEJK Kad ga jednom probate zaboravićete na poslastičarnicu
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
NEODOLJIVI ČIZKEJK SA MALINAMA Savršen balans između slatkog i kiselog
Kremast i brz, za prave sladokusce.
LAŽNI ČIZKEJK Brzinski desert koji se topi u ustima, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Kremast i sočan, za sve prilike.
ČIZKEJK SA BOROVNICAMA Osvaja od prvog zalogaja, a gotov za tili čas
Kremast i lagan, savršen za vrele letnje dane.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Kraljice slavskog stola: Čokoladne kocke sa susamom, orasima i cimetom
Kombinacija blago prepečenog susama, najfinije čokolade i aromatičnog cimeta daje im notu kojoj niko ne može da odoli
Komentari (0)