BUNDEVARA SA CIMETOM MIRIŠE NA JESEN Spolja hrskava a iznutra kremasta, prste da poližete

Ivana Pavlović

12:30

Slatki kutak 0

Priprema je laka, a osvaja na prvi zalogaj.

bundevara
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg bundeve
  • pakovanje tankih kora za pitu (oko 500 g)
  • 10-20 kašika šećera (po ukusu)
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 1,5 kašičica cimeta
  • 100 ml ulja
  • 100 ml vode
  • šećer u prahu za posipanje


Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Bundevu očistite pa dobro izrendajte. Onda je pospite šećerom, cimetom i vanilinim šećerom pa promešajte i ostavite sa strane da upije slatkoću i pusti sok. Jednu koru stavite na pleh obložen pek papirom. Premažite je uljem pa preklopite drugom korom. Nju premažite uljem i vodom, pa stavite i treću koru. Ponovo namažite ulje i vodu i završite sa četvrtom korom. Premažite je sa malo soka od bundeve pa preko cele kore rasporedite četvrtinu rendane i ušećerene bundeve. Kore umotajte u pitu. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal.Zatim premažite ostatkom ulja i vode. Pecite bundevaru oko 5 do 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Onda smanjite na 180 i pecite dok ne dobije zlatnu boju. Na kraju, prohlađenu pitu pospite šećerom u prahu.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading