BUNDEVARA SA CIMETOM MIRIŠE NA JESEN Spolja hrskava a iznutra kremasta, prste da poližete
Priprema je laka, a osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je:
- 1 kg bundeve
- pakovanje tankih kora za pitu (oko 500 g)
- 10-20 kašika šećera (po ukusu)
- 1 kesica vanilinog šećera
- 1,5 kašičica cimeta
- 100 ml ulja
- 100 ml vode
- šećer u prahu za posipanje
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Bundevu očistite pa dobro izrendajte. Onda je pospite šećerom, cimetom i vanilinim šećerom pa promešajte i ostavite sa strane da upije slatkoću i pusti sok. Jednu koru stavite na pleh obložen pek papirom. Premažite je uljem pa preklopite drugom korom. Nju premažite uljem i vodom, pa stavite i treću koru. Ponovo namažite ulje i vodu i završite sa četvrtom korom. Premažite je sa malo soka od bundeve pa preko cele kore rasporedite četvrtinu rendane i ušećerene bundeve. Kore umotajte u pitu. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal.Zatim premažite ostatkom ulja i vode. Pecite bundevaru oko 5 do 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Onda smanjite na 180 i pecite dok ne dobije zlatnu boju. Na kraju, prohlađenu pitu pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
STARINSKA BUNDEVARA BUDI NOSTALGIJU Ovako su je pravile sve domaćice u Jugoslaviji
Mirisna i sočna, po ukusu joj nema ravne.
BUGARSKA BANICA SA LIMUNOM I ORASIMA I dupla mera je malo
Zamiriše cela kuća dok se peče.
BAKINA LISNATA PITA SA VIŠNJAMA I PAVLAKOM Zbog nje se krši svaka dijeta
Priprema je jednostavna, a topi se u ustima.
DOMAĆA BUNDEVARA ZBOK KOJE I KOMŠIJE DOLAZE NEPOZVANE Nema joj ravne
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)