URMAŠICE PO RECEPTU STARE BOSANKE Biće savršeno sočne, ali ne i preslatke
Nestaće sa stola odmah.
Urmašice
Potrebno je:
Za testo:
- 450 g brašna
- 2 jaja
- 2 šoljice (od 100 ml) šećera
- 2 šoljice ulja
- 1 prašak za pecivo
Za preliv:
- 7 šoljica šećera
- 7 šoljica vode
- 1 kesica vanil šećera
- 1 limun
Priprema:
U činiji umutite jaja sa šećerom. Dodajte ulje pa mutite dok masa ne postane glatka. Polako dodajte brašno sa praškom za pecivo, rukom umesite glatko testo, ni tvrdo ni meko. Od testa uzimajte po malo i dlanovima oblikujte valjke. Urmašice ređajte u podmazan pleh i viljuškom odozgo napravite šaru. Pecite 20 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, odnosno dok ne porumene.
Preliv: Skuvajte vodu, oba šećera i limun isečen na kolutove. Kad se malo zgusne prelijte vruće urmašice. Okrenite ih posle nekoliko minuta da upiju preliv. Najbolje je da odstoje preko noći.
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Komentari (0)