DOMAĆE URMAŠICE SAVRŠENE ZA PORODIČNO OKUPLANJE Dodatak ove namirnice im daje posebnu draž

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Aroma limuna u prelivu dodaje na ukusu.

urmašice
Printscreen

Za testo:

  • 2 jajeta
  • 2 šoljice šećera
  • 2 šoljice ulja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • po potrebi brašna

Za preliv:

  • 7 šoljica šećera
  • 7 šoljica vode
  • 1 kesica vanil šećera
  • 1 limun

Postupak

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom.Onda dodajte ulje i mutite dok ne dobijete glatku smesu. Onda polako dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Mesite dok ne dobijete glatko testo. Rukom oblikujte kuglice pa od njih valjke. Zatim pritisnite na rende da urmašice dobiju karakterističnu šaru. Zatim ih ređajte u pleh obložen pek papirom.Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne porumene. Za to vreme skuvajte preliv od vode, šećera i limuna. Gotove urmašice prelijte prelivom. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading