DOMAĆE URMAŠICE SAVRŠENE ZA PORODIČNO OKUPLANJE Dodatak ove namirnice im daje posebnu draž
Aroma limuna u prelivu dodaje na ukusu.
Za testo:
- 2 jajeta
- 2 šoljice šećera
- 2 šoljice ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- po potrebi brašna
Za preliv:
- 7 šoljica šećera
- 7 šoljica vode
- 1 kesica vanil šećera
- 1 limun
Postupak
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom.Onda dodajte ulje i mutite dok ne dobijete glatku smesu. Onda polako dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Mesite dok ne dobijete glatko testo. Rukom oblikujte kuglice pa od njih valjke. Zatim pritisnite na rende da urmašice dobiju karakterističnu šaru. Zatim ih ređajte u pleh obložen pek papirom.Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne porumene. Za to vreme skuvajte preliv od vode, šećera i limuna. Gotove urmašice prelijte prelivom.
Možda vas zanima:
URMAŠICE Starinski slatkiš koji pomera granice dobrog ukusa, po receptu teta Savke
Orijentalni kolač kome popularnost samo raste, za pravo uživanje.
URMAŠICE Starinski kolači od prhkog testa koji bude nostalgiju na prošla vremena
Sočan spoj prhkog testa i slatkog sirupa, za kolačiće koji se pamte.
POSNE URMAŠICE Slatke i neodoljive, nimalo ne zaostaju za njihovom mrsnom verzijom
Ako volite urmašice, možete da ih napravite i u dane posta.
URMAŠICE Slatke i neodoljive, po starom, tradicionalnom receptu
Tope se u ustima, najbolje odmah stavite duplu meru.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)