JAFA KOLAČ IZ BAKINE KUHINJE Gotov za 20 minuta, a bolji od svake torte

Ivana Pavlović

08:30

Slatki kutak 0

Kremast i neodoljiv, uzećete parče više.

jafa kolač
Printscreen

Potrebno je:

  • 5 jaja
  • 100 g šećera
  • 100 ml mleka ili jogurta
  • 50 ml ulja
  • 220 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 narandže
  • 50 g. putera
  • 50 g čokolade
  • 3 kašike džema od kajsija (može i drugi) ako su narandže manje
  • 120 g čokolade za glazuru

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom. Onda dodajte brašno i prašak za pecivo, mleko i ulje, Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zatim prohladite i secite na pola. Izmrvite jednu polovinu a 50 gr čokolade otopite sa maslacom, izjednačite i dodajte u izmrvljeni biskvit.  Operite dobro narandže pa izrendajte. Ocedite sok pa dodajte u izdrobljen biskvit. Umešajte 3 pune kašike džema pa sve izjednačite i mikserom umutite. Preko drugog biskvita nanesite nadev pa prelijte čokoladom. Prohlađen kolač secite na kocke.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading