ČOKO VIŠNJA TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Kremasto savršenstvo bez mane
Svi će vam tražiti dodatno parče.
Potrebno je:
Za patišpanj:
- 5 belanca
- 5 kašika šećera
- 2 kašike brašna
- 200 g mlevenih oraha
- 1 kesica praška za pecivo
Višnja fil:
- 400 g višanja
- 250 ml soka od višanja
- 1 kesa pudinga od čokolade
- 200 g šećera
Keks fil:
- 250 g mlevenog keksa
- 360 g kisele pavlake
- 200 g šećera u prahu
- 1 kesa šlag krema
- 150 ml mleka
Dekoracija:
- 2 kese šlag krema
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca uz postepeno dodavanje šećera. Umutite dobro pa dodajte orahe, brašno i prašak za pecivo. Varjačom lagano promešajte pa izlijte u kalup obložen pek papirom. Pecite biskvit oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ostavite da se kora prohladi. Otopite i ocedite višnje. Zatim sjedinite žumanca, puding od čokolade i 100 ml soka od višanja. Dodajte oceđenim višnjama 150 ml soka i 200 g šećera. Kuvajte oko 5 minuta pa umešajte puding sa žumancima. Onda nastavite da kuvate na tihoj vatri, sve dok se ne zgusne. Nanesite vruć fil preko pečene kore. Potom pokrijte folijom. Kiselu pavlaku sjedinite sa šećerom u prahu pa dodajte mleveni keks. Zasebno umutite šlag krem pa u njega dodajte keks fil. Onda ga rasporedite preko fila od višanja. Dekorišite tortu umućenim šlagom.
Možda vas zanima:
ČERI TORTA Slatka, očaravajuća, voćna i čokoladna, a po ukusu joj nema ravne!
Savršena za sve svečane prilike.
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
OPERA TORTA ZA PRAVE KAFOLJUPCE Svakim zalogajem mami na dodatno parče
Savršena za sve svečane prilike.
ČOKO ORANDŽ TORTA PRVA NESTAJE SA STOLA Raskošna i kremasta i svi je vole
Svi će vam tražiti dodatno parče.
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Komentari (0)