BAKA MILKINA ŠARLOTA TORTA Nostalgična poslastica koja tera vodu na usta

Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Svi će vam tražiti dodatno parče.

keks markiza torta
Shutterstock

Potrebno je:
Podloga:

  • 3 manje kutije piškota
  • 2 dl mleka

Čokoladni fil:

  • 8 jaja
  • 200 g prah šećera
  • 250 g margarina
  • 200 g čokolade

Dekoracija:

  • 200 g šlag krema

Priprema

Okrugli kalup obložite streč folijom. Sipajte mleko u tanjir pa umačite piškote u njega. Onda ih ređajte uspravno uz kalup i po dnu kalupa. Zasebno penasto umutite belanca u čvrst sneg. Zatim umutite penasto margarin pa dodajte šećer u prahu, otopljenu čokoladu i žumanca. Sjedinite dobro pa u smesu polako dodajte sneg od belanaca. Onda smesu izlijte u kalup pa okrajke od viška piškota stavite preko fila. Tortu ostavite u frižideru da se ohladi. Umutite šlag pa njime dekorišite tortu

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading