KNEDLA KOLAČ SA ŠLJIVAMA BOLJI OD SVAKE TORTE Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sočan, nećete moći da prestanete da jedete.
Potrebno je:
- 400 g prezli
- 130 g šećera
- 100 ml ulja
Za griz krem:
- 1 l mleka
- 180 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 150 g griza
- 1 jaje
- 80 g maslaca
Za voćni nadev:
- 1 kg očišćenih šljiva
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 60 g gustina
- 6 kašika vode
Priprema
Isecite šljive na sitne komadiće. U jednu posudu stavite šljive i šećere pa kuvajte na tihoj vatri. Kad proključaju, kuvajte još 10 minuta, dok ne omekšaju. Zasebno razmutite gustin sa vodom pa dodajte šljivama. Umešajte šećer i kuvajte, sve dok se ne zgusne. Ostavite sa strane da se prohladi. Propržite prezle u zagrejanom ulju na tiganju, pa dodajte šećer. Ostavite sa strane. U jednoj šerpi zakuvajte 700 ml mleka i šećere. Ostatak mleka pomešajte sa grizom i jajetom. Dodajte smesu od griza u ključalo mleko, pa mešajte sve dok se ne zgusne. Skloniite s vatre pa umešajte maslac, i mešajte sve dok se ne otopi. U kalup sipajte polovinu prezle. Preko nanesite polovinu griz krema pa nadev od šljiva. Preko nanesite griz krem pa završite prezlom. Ostavite kolač da se hladi par sati.
Možda vas zanima:
LAŽNE KNEDLE SA ŠLJIVAMA MILUJU NEPCA Gotove očas posla, a bolje skoro niste jeli
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
SOČNI KOLAČ SA ŠLJIVAMA Sve se samo pomeša i peče, a polizaćete i tanjir koliko je ukusan
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
PREVRNUTI KOLAČ SA ŠLJIVAMA Isti kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Pravi se brzo i lako, a osvaja na prvi zalogaj.
TETA LJILJINE KNEDLE SA ŠLJIVAMA Recept star 50 godina za desert na kome su odrasle generacije
Savršene i mekane, najbolje odmah stavite duplu meru.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)