BAUNTI TORTA BEZ PEČENJA MILUJE NEPCA A gotova dok pristavite kafu

Ivana Pavlović

09:30

Slatki kutak 0

Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

baunti torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 200 g crne čokolade
  • 100 ml mleka

Fil:

  • 500 ml mleka
  • 80 g pšeničnog griza
  • 100 g šećera
  • 200 g kokosa

Glazura:

  • 100 ml slatke pavlake
  • 100 g crne čokolade
  • 40 g putera

Priprema:

Čokoladu izrendajte i dodajte je u mleveni keks. Mešajte dok se smesa ne sjedini. Dodajte mleko i promešajte. U kalup za tortu stavite keks i rasporedite ga ravnomerno. Pritisnite ga rukama kako biste dobili ravnu površinu. U šerpu stavite pola litra mleka, šećer i pšenični griz, promešajte i stavite da se kuva. Povremeno mešajte da mleko ne bi zagorelo. Mešajte dok se fil ne zgusne. U skuvani griz stavite kokos i promešajte. Fil nanesite na keks. Kada se fil ohladi, prelijte ga glazurom koju ste napravili od slatke pavlake, crne čokolade i putera. Ostavite da se torta sasvim ohladi.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading