KINDER TORTA ZA DEČIJE ROĐENDANE Topi se u ustima, a svi je vole

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

kinder torta
Shutterstock

Potrebno je:

Za koru:

  • 100 g lešnika
  • 100 g brašna
  • 120 g šećera
  • 50 ml ulja
  • 200 ml kisele vode
  • kesica praška za pecivo

i još:

  • 400 g čokoladnog krema za premazivanje
  • 500 g keksa
  • 150 ml gaziranog soka

Za čokoladni fil:

  • 500 ml vode
  • 100 g praška za puding od čokolade
  • 10 kašika šećera
  • 1 kašika brašna
  • 250 g margarina

Za beli fil:

  • 500 ml vode
  • 10 kašika šećera
  • 100 g praška za puding od vanile
  • 1 kašika brašna
  • 200 g mleka u prahu
  • 250 g margarina

Za glazuru:

  • 150 g čokolade
  • 3 kašike ulja
  • 30 g lešnika (za dekoraciju, po želji)

Priprema:

U tepsiju stavite 100 grama sirovih lešnika, pa ih pecite desetak minuta u rerni. Polovinu lešnika sameljite, a drugu polovinu stavite sa strane. Umutite brašno, šećer, ulje, kiselu vodu i prašak za pecivo, pa smesi dodajte mlevene lešnike i sve sjedinite. Na dno tepsije stavite pek-papir, po njemu rasporedite pečene lešnike, pa preko njih sipajte smesu za koru. Pecite koru na 220 stepeni dvadesetak minuta. Ohlađenu koru okrenite tako da lešnici budu na vrhu. Premažite koru čokoladnim kremom. U šerpu sipajte 400 mililitara vode, dodajte šećer i ostavite da provri. Umutite prašak za puding od čokolade sa preostalih 100 mililitara vode i kašikom brašna, pa zakuvajte tako da dobijete glatki krem. Ostavite krem da se ohladi, pa ga onda izmiksajte sa 250 grama margarina. Na isti način pripremite i beli fil. Preko kore na koju ste naneli čokoladni krem najpre stavite beli fil. Potom spuštajte keks u gazirani sok, pa ga poređajte preko belog fila. Nanesite čokoladni fil preko natopljenog keksa. Rastopite čokoladu sa malo ulja, pa dok je glazura vruća, sipajte je preko torte. Tortu ostavite da odstoji najmanje jedan dan pre služenja.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading