RUMBA TORTA ZA LENJE DOMAĆICE Pravi se maltene sama, a tera vodu na usta

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Kremasta i jednostavna, savršena za sve prilike.

keks torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 400 g keksa
  • 100 ml mleka
  • kašika ruma
  • 500 ml slatke pavlake
  • 300 g neslanog sremskog sira
  • 100 g šećera
  • kesica želatina
  • kašika kakaoa

Za glazuru:

  • 150 g čokolade za kuvanje
  • kašika rendane čokolade

Priprema:

U jednoj posudi umutite slatku pavlaku sa šećerom pa tome dodajte sir. Otopite želatin u malo vode na tihoj vatri pa prohladite i dodajte u umućenu slatku pavlaku. Odvojite trećinu fila pa u to dodajte kakao. Zatim keks umačite u mleko pomešano sa rumom.  Zatim jedan red poređajte na tacnu pa preko njega nanesite polovinu belog fila. Preko nanesite red keksa umočenog u mleko s rumom i premažite filom s kakaoom. Na kraju tortu premažite otopljenom čokoladom.

Komentari (0)

Loading