POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
Potrebno je:
- 2 svetle posne kore
- 600 ml biljne pavlake
- 300–400 g višanja
- 150 g šećera
- 2 kašike gustina
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Zagrejte višnje sa šećerom i limunovim sokom sve do ključanja. Onda razmutite gustin u malo vode pa ga dodajte u vruće višnje i mešajte sve dok se ne zgusne. Onda ostavite da se blago prohladi.Zasebno umutite biljnu pavlaku u čvrst šlag. Ređajte poslasticu redosledom kora-fil višnje-šlag-kora-fil višnje-kora. Završite poslasticu šlagom.
Možda vas zanima:
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SLADOLED TORTA OD 3 SASTOJKA I ledi i sladi u isto vreme, a gotova za 5 minuta
Kremasta i osvežavajuća, za sve prilike.
PUSLICA TORTA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Pola pleha nestane dok trepnete
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)