REGENTOVA TORTA SA 7 KORA PONOS NEMAČKE Svakim zalogajem mami na parče više

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Puno ime ove torte je U čast Njegovog kraljevskog visočanstva princa regenta Leopolda Karla Jozefa Vilhelma Ludviga Vitelsbaha fon Bajerna. Ima sedam korica koje simbolizuju sedam bavarskih oblasti. Raskošna i prepuna čokolade, ukrasiće i najsvečaniju trpezu.

regentova torta
Shutterstock

Potrebno je:

Za kore:

  • 8 jaja
  • 250 g šećera u prahu
  • 200 g brašna

Za krem:

  • 1/2 l punomasnog mleka
  • 3 žumanaca
  • 50 g skroba
  • 100 g šećera
  • 1 štapić burbon vanile
  • 30 g kakaoa
  • 150 g gorke čokolade
  • 100 g šećera u prahu
  • 300 g omekšalog maslaca

Za glazuru:

  • 150 g crne čokolade
  • 20 g kokosove masti

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodajte razmućena žumanca pa polako dodajte brašno. Iscrtajte krug vel. 26 cm na sedam listova papira. Rasporedite istu količinu testa na svaki krug pa pecite oko 8 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ostavite da se kore ohlade. Zasebno umutite žumanca sa šećerom i skrobom. Zagrejte kakao i mleko sa vanilom pa procedite i sklonite vanilu. Zagrejte mešavinu od žumanaca pa odmah prelijte vrućom mešavinom od kakaoa i mleka uz neprestano mešanje. Kuvajte sve dok se ne zgusne, pa skinite sa vatre i dodajte otopljenu čokoladu. Iseckajte omekšali maslac pa ga umutite penasto sa šećerom u prahu. Zatim dodajte malo pomalo čokoladnog krema, uz neprestano mešanje. Nanesite krem preko kora, pa ih poređajte jednu preko druge. Poslednju koru premažite kremom, kao i celu tortu. Stavite tortu tri sata u frižider da se stegne. Čokoladu otopite sa kokosovim uljem, pa prelijte glazurom tortu i dekorišite po želji.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading