REGENTOVA TORTA SA 7 KORA PONOS NEMAČKE Svakim zalogajem mami na parče više
Puno ime ove torte je U čast Njegovog kraljevskog visočanstva princa regenta Leopolda Karla Jozefa Vilhelma Ludviga Vitelsbaha fon Bajerna. Ima sedam korica koje simbolizuju sedam bavarskih oblasti. Raskošna i prepuna čokolade, ukrasiće i najsvečaniju trpezu.
Potrebno je:
Za kore:
- 8 jaja
- 250 g šećera u prahu
- 200 g brašna
Za krem:
- 1/2 l punomasnog mleka
- 3 žumanaca
- 50 g skroba
- 100 g šećera
- 1 štapić burbon vanile
- 30 g kakaoa
- 150 g gorke čokolade
- 100 g šećera u prahu
- 300 g omekšalog maslaca
Za glazuru:
- 150 g crne čokolade
- 20 g kokosove masti
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodajte razmućena žumanca pa polako dodajte brašno. Iscrtajte krug vel. 26 cm na sedam listova papira. Rasporedite istu količinu testa na svaki krug pa pecite oko 8 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ostavite da se kore ohlade. Zasebno umutite žumanca sa šećerom i skrobom. Zagrejte kakao i mleko sa vanilom pa procedite i sklonite vanilu. Zagrejte mešavinu od žumanaca pa odmah prelijte vrućom mešavinom od kakaoa i mleka uz neprestano mešanje. Kuvajte sve dok se ne zgusne, pa skinite sa vatre i dodajte otopljenu čokoladu. Iseckajte omekšali maslac pa ga umutite penasto sa šećerom u prahu. Zatim dodajte malo pomalo čokoladnog krema, uz neprestano mešanje. Nanesite krem preko kora, pa ih poređajte jednu preko druge. Poslednju koru premažite kremom, kao i celu tortu. Stavite tortu tri sata u frižider da se stegne. Čokoladu otopite sa kokosovim uljem, pa prelijte glazurom tortu i dekorišite po želji.
Možda vas zanima:
KARAMEL TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Svakim zalogajem mami na parče više
Kremasta i savršena, uzećete parče više.
BEZGLUTENSKA TORTA SA JABUKAMA ODUŠEVILA DOMAĆICE Džejmi Oliver je baš ovako pravi
Aromatična i preukusna, savršena za praznike.
TIRAMISU TORTA JOŠ BOLJA OD KOLAČA Kremasta i brza, polizaćete i tanjir
Savršena za prave kafoljupce.
MILKA TORTA SAVRŠENA ZA DEČIJE ROĐENDANE A vole je svi od 7 do 107 godina
Raskošna i savršena, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)