POSNE OBLANDE Mekane, a hrskave, brzo se prave i još se brže pojedu

Tope se u ustima

oblanda
Printscreen

Potrebno:

100 g suvih šljiva
100 g smokvi
100 g urmi
100 g suvog grožđa
100 g oraha
100 g pečenog lešnika
1 kašika šećera u prahu
2 kašike meda
sok 1 limun
2 male oblande
100 g posne čokolade
30 g mlevenih pečenih lešnika za posipanje

Priprema:

Urme, smokve i suve šljive iseći na tanke rezance, pomešati sa krupnije sečenim orasima i istucanim pečenim lešnikom, suvim grožđem i limunovim sokom. Dodajte šećer u prahu i med, pa dobro izmešajte. Stavite masu između oblandi i pritisnite težim predmetom. Sutradan prelijte čokoladom i pospite mlevenim pečenim lešnikom, pa kad se stegne, secite na štangle.

Komentari (0)

Loading