ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Starinski recept "na čaše" koji se prenosi generacijama
Savršenstvo u jednom zalogaju
Potrebno je 5 jaja; 1 šolja šećera (šolja od 200 ml); 1 šolja ulja; 1 šolja jogurta; 1 prašak za pecivo; 2 šolje brašna; 1 vanilin šećer; 500 g višanja
Priprema
Razdvojite belance od žumanceta, a zatim u belance dodajtešećer i mutite dok se ne stvori šlag. U žumance dodajte ulje, jogurt, brašno i prašak za pecivo pa lagano kašikom izmešajte sastojke. Zatim u taj žuti deo polako dodajte šlag od belanaca i šećera, pa mešajte dok se sastojci ne sjedine. U pleh namazan uljem i posut brašnom izlijte smesu koja bi trebalo da bude malo gušća nego što ste navikli da to bude. Zatim nasumično "pobacajte" očišćene višnje po površini kolača. Pecite na 200 stepeni celzijusa 15 minuta. Kada korica počne da se odvaja od pleha, to je znak da kolač morate izvaditi napolje. Vanilin šećer pospite po vrelom kolaču. Služite kad se poslastica potpuno ohladi. Prijatno!
ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Starinski recept "na čaše" koji se prenosi generacijama
Savršenstvo u jednom zalogaju
POSNA JAFA ROZEN TORTA Ako ne znate šta da pravite za svetog Nikolu, ovaj kolač biće zvezda vaše trpeze!
Ako razmišljate šta da spremate za slavu, ovaj kolač je pravi izbor za vas
MEKANA KAO DUŠA! Recept za savršenu štrudlu sa orasima: Topi se u ustima i nestaje brže nego što mislite
Priprema je jednostavna, rezultat izvanredan, a upozorenje samo jedno
VRHUNSKI STARINSKI RECEPT Carska torta sa orahom i žutim filom, izdašna, kremasta i neodoljiva
Ludi recept idealan za bilo kakav odmor
POSNE PALAČINKE OD 2 SASTOJKA Kuvar otkriva trik zbog kojeg su uvek tanke i mekane!
Omiljene palačinke možete da jedete i tokom posta, a kuvar otkriva trik koji će ih učiniti savršenim.
Komentari (0)