ČOKOLADNA ROZEN TORTA Pravi se za 10 minuta, a ima božanstven ukus, savršena za slavsku trpezu!

Ako tražite desert koji se pravi brzo, a izgleda fantastični i takav ukus ima, čokoladna rozen torta je idealan izbor.

posna rozen torta
Shutterstock

Čokoladna rozen torta ima sočni fil od čokolade, oraha i keksa, uz osvežavajuću aromu. Pretvara obične rozen kore u savršenu poslasticu. Bez pečenja, bez komplikacija, samo bogat ukus koji osvaja na prvi zalogaj.

ČOKOLADNA ROZEN TORTA 

Sastojci:

1 pakovanje rozen kora

400 g šećera

300 ml vodel

250 g margarina

150 g čokolade

200 g mlevenih oraha

200 g mlevenog posnog keksa

2 pomorandže

Glazura:

150 g čokolade za kuvanje

2 kašike ulja

Priprema:

Zamrznute pomorandže sitno narendajte. Kuvajte šećer i vodu oko 5 minuta od kada provre, zatim sklonite sa šporeta i dodajte margarin i čokoladu. Mešajte da se istope, pa dodajte orahe i keks. Sjedinite i dodajte izrendane pomorandže. Mlakim filom nafilujte kore. Poslednju ne mažite. Pritisnite kolač teškim plehom ili knjigama i ostavite da se stegne preko noći. Kad se ohladi prelijte glazurom od istopljene čokolade sa uljem.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading