Potrebno je:
- 500 g gotovih tankih kora
- 1 kg višanja
- 300 g šećera
- 6 kašika griza
- 150 ml vode
- 1 kesica vanilin-šećera
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Višnje odledite, a zasebno pomešajte šećer sa grizom.Izvadite višnje iz zamrzivača i držite ih na sobnoj temperaturi dok se ne odlede. U šerpici pomešajte 100 grama šećera sa grizom. Poprskajte vodom jednu koru pa preko nanesite drugu i takođe poprskajte. Onda nanesite treću koru pa dodajte trećinu šećera pomešanog sa grizom. Zatim po širini po dnu kore rasporedite deo oceđenih višanja. Koru urolajte u rolat. Ponovite postupak i za ostatak materijala. Poprskajte svaki rolat vodom. Pecite pitu oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Vruću pitu secite na komade. Šećere sjedinite sa vodom pa zakuvajte. Kuvajte sirup još 3 minuta od početka vrenja pa skinite sa ringle i pustite da se prohladi. Prelijte prohlađenim sirupom vruću
Komentari (0)