Potrebno je:
250 g brašna
kašičica praška za pecivo
kašičica sode bikarbone
prstohvat soli
dve kašičice cimeta
300 g rendane šargarepe
300 g smeđeg šećera
pola šolje maslinovog ulja
ekstrakt vanile
100 g posnog margarina
Za fil:
450 g šećera u prahu
tri kašike margarina
kašika ekstrakta vanile
sok od limuna
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, so, sodu bikarbonu i cimet. Umešate šargarepu i šećer pa sjedinite. Dodajte otopljeni margarin, vanilu i ulje. Promešajte dobro i izlijte u pleh obložen pek-papirom. Ispecite dve kore u reni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se prohladi. Zasebno umutite šećer, margarin, vanilu i limunov sok. Filujte kore pripremljenim filom. Ostavite tortu u frižideru pre služenja.
Komentari (0)