Potrebno je:

250 g brašna

kašičica praška za pecivo

kašičica sode bikarbone

prstohvat soli

dve kašičice cimeta

300 g rendane šargarepe

300 g smeđeg šećera

pola šolje maslinovog ulja

ekstrakt vanile

100 g posnog margarina

Za fil:

450 g šećera u prahu

tri kašike margarina

kašika ekstrakta vanile

sok od limuna

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, so, sodu bikarbonu i cimet. Umešate šargarepu i šećer pa sjedinite. Dodajte otopljeni margarin, vanilu i ulje. Promešajte dobro i izlijte u pleh obložen pek-papirom. Ispecite dve kore u reni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se prohladi. Zasebno umutite šećer, margarin, vanilu i limunov sok. Filujte kore pripremljenim filom. Ostavite tortu u frižideru pre služenja.