Potrebno je:

2 pakovanja piškota

250 g putera

9 jaja

250 g šećera

300 g čokolade za kuvanje

1/2 kašičica ekstrakta ruma

250 ml mleka

Priprema:

Mleko sipajte u duboki tanjir s ekstraktom ruma. Umačite piškote i slažite ih dok ne pokrijete dno šerpe (ili kalupa za tortu) i obložite strane. Šerpu prethodno obložite alu-folijom. Odvojte žumanca od belanaca. Čokoladu stavite na foliju i otopite je u rerni na niskoj temperaturi. Penasto umutite puter i žumanca i u tu smesu dodajte polako otopljenu čokoladu. Mešajte dok se masa ne izjednači.

Belanca i šećer umutite tako da dobijete čvrst šam. Dodajte ga u smesu od čokolade i putera neprestano muteći najmanjom brzinom miksera. Sipajte u šerpu i preko naslažite preostale piškote umočene u mleko. Stavite u frižider na 3-4 sata tortu da se stegne, zatim izvadite iz kalupa ili šerpe i po želji ukrasite umućenim šlagom ili rendanom čokoladom.