Nedoljivi jafa rolat: Savršen spoj narandže i čokolade
Ovaj kolač ćete obožavati
Sastojci:
Za koru:
3 jajeta
1 žumance
100 g brašna
1 kesica vanilin šećera
ekstrakt vanile
1 kesica praška za pecivo
100 g šećera
1 čaša mleka
1 čaša tople vode
Za fil:
300 ml mleka
4 kašike šećera
2 kašike gustina
100 g putera
1 kašičica vanilin šećera
1 kašičica džema od pomorandže
1/2 šolje seckane pomorandže
Priprema:
Zagrejte 200 ml mleka. Pomešajte šećer, vanilin šećer i gustin pa dodajte preostalo mleko i ubacite u ono prokuvano. Mešajte dok se ne zgusne. Prosejte brašno s praškom za pecivo. Odvojte belanca od žumanaca, u belanca dodajte šećer pa umutite. Ubacite i žumanca, kao i prosejano brašno i toplu vodu. Veliki pleh iz rerne obložite papirom za pečenje i pecite testo 20 minuta na 180 stepeni. Izvadite iz rerne, krpom uvijte u rolat i ostavite da se ohladi. Puter sobne temperature umutite i dodajte kašiku po kašiku ohlađenog fila. Dodajte i džem od pomorandže i seckanu pomorandžu. Rolat pažljivo odvojte od krpe i blago natopite mlekom. Premažite filom i pažljivo uvijte.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)