Nedoljivi jafa rolat: Savršen spoj narandže i čokolade
Ovaj kolač ćete obožavati
Sastojci:
Za koru:
3 jajeta
1 žumance
100 g brašna
1 kesica vanilin šećera
ekstrakt vanile
1 kesica praška za pecivo
100 g šećera
1 čaša mleka
1 čaša tople vode
Za fil:
300 ml mleka
4 kašike šećera
2 kašike gustina
100 g putera
1 kašičica vanilin šećera
1 kašičica džema od pomorandže
1/2 šolje seckane pomorandže
Priprema:
Zagrejte 200 ml mleka. Pomešajte šećer, vanilin šećer i gustin pa dodajte preostalo mleko i ubacite u ono prokuvano. Mešajte dok se ne zgusne. Prosejte brašno s praškom za pecivo. Odvojte belanca od žumanaca, u belanca dodajte šećer pa umutite. Ubacite i žumanca, kao i prosejano brašno i toplu vodu. Veliki pleh iz rerne obložite papirom za pečenje i pecite testo 20 minuta na 180 stepeni. Izvadite iz rerne, krpom uvijte u rolat i ostavite da se ohladi. Puter sobne temperature umutite i dodajte kašiku po kašiku ohlađenog fila. Dodajte i džem od pomorandže i seckanu pomorandžu. Rolat pažljivo odvojte od krpe i blago natopite mlekom. Premažite filom i pažljivo uvijte.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
Komentari (0)