
FENOMENALNA OBLANDA Trebaće vam samo 4 sastojka, a nikad slađa
Najbolje da oblandu napravite dan ranije, biće ukusnija i lakše će da se seče.
Utorak, 18. feb 2025.
Najbolje da oblandu napravite dan ranije, biće ukusnija i lakše će da se seče.
Neodoljivi desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
Sočan, aromatičan, lako se pravi… Zato je jedan od najomiljenijih italijanskih deserata u svetu. U prevodu „tiramisu“ znači „oraspoloži me“, a naziv je dobio zbog kafe i kakaoa koji sadrže kofein. Originalan kolač je okruglog oblika, ali se odomaćio i četvrtasti. Najteži tiramisu, koji je imao malo više od tri tone, napravljen je u Đemona del Frijuli 2015. godine, a najduži od 273,5 metra su napravili studenti škole kuvanja u Milanu 2019. godine.
Sočan, aromatičan, lako se pravi… Zato je jedan od najomiljenijih italijanskih deserata u svetu. U prevodu „tiramisu“ znači „oraspoloži me“, a naziv je dobio zbog kafe i kakaoa koji sadrže kofein. Originalan kolač je okruglog oblika, ali se odomaćio i četvrtasti. Najteži tiramisu, koji je imao malo više od tri tone, napravljen je u Đemona del Frijuli 2015. godine, a najduži od 273,5 metra su napravili studenti škole kuvanja u Milanu 2019. godine.
Fenomenalan čokoladni desert kao osmišljen za iznenadne goste.
Aromatičan i sladak, ni malo ne zaostaje za originalom.
Fenomenalan brauni oduševiće i one koji ne vole slatko.
Sladak i aromatičan, pravićete stalno.
Slatka i preukusna, uzećete parče više.
Fenomenalan kolač sa kafom raspametiće i one koji ne vole slatko.
Savršen spoj kokosa i čokolade u kolaču koji budi sva čula.
Italijanski desert na drugačiji način, najbolje stavite odmah duplu meru.
Ukusan i aromatičan, pravićete stalno.
Stari, dobro isprobani recept oduševiće sve generacije, a gotova očas posla.
Na svako parče stavite malo preliva od malina.
Pohvaliće ga i vrsni poznavaoci "slatkog programa".
Fenomenalan slatkiš oboriće s nogu sve koji ga budu probali.
Fenomenalan desert osvojiće i one koji ne vole slatko.