NAPRAVITE SAMI INTEGRALNE PLOČICE Zdrav slatkiš od ovsenih pahuljica, brusnica i meda
Umesto brusnica možete da stavite suve šljive, grožđe ili drugo suvo voće.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce
Ovsene pločice sa brusnicama
Sastojci:
200 g ovsenih pahuljica
300 g suve brusnice
200 g iseckanih badema (ili lešnika ili oraha)
100 g meda
100 g putera od kikirikija
Priprema:
Ovsene pahuljice pecite u rerni na 180 stepeni 15 minuta. U činiji pomešajte pečene pahuljice, badem i brusnicu. Zagrejte med i puter od kikirikija posebno i sipajte u mešavinu sa ovsenim pahuljicama. Mešajte da dobijete ujednačenu smesu. Pleh obložite papirom za pečenje i preko rasporedite smesu. Dobro utisnite i izravnajte. Pokrijte providnom folijom i stavite u fižider da se stegne. Zatim isecite na jednake pločice i čuvajte i plastičnoj posudi sa poklopcem.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)