Ručno pravljena čokoladna srca s avokadom otopiće i najtvrđe srce kada ih date na poklon
Ukoliko ste u nedoumici šta da poklonite voljenoj osobi za sutrašnji praznik, čokoladna srca sa avokadom su odlična ideja jer nijsu teška da se naprave a ukus he božanstven.
Srca od čokolade i avokada
Sastojci:
150 g čokolade
100 g zrelog avokada, oljuštenog
Po želji :
liker od višnje
liker od pomorandže
ekstrakt vanile
rendana kora citrusa
kandirani agrumi
cimet
Priprema:
Otopiti čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj. Avokado stavite u multipraktik, iseckajte ga i dodajte otopljenu čokoladu pa dobro promešajte. Umešajte dodatke po ukusu. Dodajete li liker, samo jedna kašikaće biti dovoljna.Dobijenu masu stavite na providnu foliju, rastanjite na 2 cm debljine, umotajte u foliju i ohladite u frižideru. Kad se stvrdne secite na kockice pa oblikujte srca. Uvaljajte ih u dekorativne crvene mrvice, upakujte u ukrasnu kutiju i poklonite svojim najmilijima!
NEODOLJIVE ČOKOLADNE BOMBICE Sitni kolači gotovi za 15 minuta, najbolje stavite odmah duplu meru
Fenomenalne i slatke, a savršene za slavsku trpezu.
KREM BRULE Penušavi, kremasti desert iz Francuske koji budi sva čula
Zamirisaće cela kuća na vanilu, a nestaće sa stola čim se postavi.
DESERTI SA DŽEMOM Mekani kao duša, a tope se u ustima, biramo samo one najbolje
Sočne krofne, čuvena torta ili starinske knedle, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
ŠAPICE Starinski kolačići za prave sladokusce, po receptu iz bakine kuhinje
Priprema je jednostavna, a ukus neodoljiv.
NAJSOČNIJI UŠTIPCI Desert po norveškom receptu sa jabukama i suvim grožđem, a miriše na jesen
Neodoljivi i mekani, otopićete se od slatkoće.
Komentari (0)