Ručno pravljena čokoladna srca s avokadom otopiće i najtvrđe srce kada ih date na poklon
Ukoliko ste u nedoumici šta da poklonite voljenoj osobi za sutrašnji praznik, čokoladna srca sa avokadom su odlična ideja jer nijsu teška da se naprave a ukus he božanstven.

Srca od čokolade i avokada
Sastojci:
150 g čokolade
100 g zrelog avokada, oljuštenog
Po želji :
liker od višnje
liker od pomorandže
ekstrakt vanile
rendana kora citrusa
kandirani agrumi
cimet
Priprema:
Otopiti čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj. Avokado stavite u multipraktik, iseckajte ga i dodajte otopljenu čokoladu pa dobro promešajte. Umešajte dodatke po ukusu. Dodajete li liker, samo jedna kašikaće biti dovoljna.Dobijenu masu stavite na providnu foliju, rastanjite na 2 cm debljine, umotajte u foliju i ohladite u frižideru. Kad se stvrdne secite na kockice pa oblikujte srca. Uvaljajte ih u dekorativne crvene mrvice, upakujte u ukrasnu kutiju i poklonite svojim najmilijima!

LAVA KOLAČ SA BELOM ČOKOLADOM Klasik u punom sjaju, kao osmišljen za dolazak iznenadnih gostiju
Kremast i sladak, nestaće sa stola čim se postavi.

NAJLAKŠI RECEPT ZA TIRAMISU U ČAŠI Jednostavnije od ovoga ne može
Jednostavni italijanski slatkiš kao osmišljen za iznenadne goste.

NAJBOLJE POSNE KROFNE Jedini recept koji će vam ikada trebati
Mekane i pufnaste, biće baš kao bakine.

MEDENJACI Mekani i ukusni, a super idu uz čaj ili kafu
Bićete oduševljeni ukusom, a zasladiće vas u trenu.

STARINSKI KOLAČ SA ORASIMA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Sočan i mekan, a med mu daje poseban šmek.
Komentari (0)