Ručno pravljena čokoladna srca s avokadom otopiće i najtvrđe srce kada ih date na poklon
Ukoliko ste u nedoumici šta da poklonite voljenoj osobi za sutrašnji praznik, čokoladna srca sa avokadom su odlična ideja jer nijsu teška da se naprave a ukus he božanstven.
Srca od čokolade i avokada
Sastojci:
150 g čokolade
100 g zrelog avokada, oljuštenog
Po želji :
liker od višnje
liker od pomorandže
ekstrakt vanile
rendana kora citrusa
kandirani agrumi
cimet
Priprema:
Otopiti čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj. Avokado stavite u multipraktik, iseckajte ga i dodajte otopljenu čokoladu pa dobro promešajte. Umešajte dodatke po ukusu. Dodajete li liker, samo jedna kašikaće biti dovoljna.Dobijenu masu stavite na providnu foliju, rastanjite na 2 cm debljine, umotajte u foliju i ohladite u frižideru. Kad se stvrdne secite na kockice pa oblikujte srca. Uvaljajte ih u dekorativne crvene mrvice, upakujte u ukrasnu kutiju i poklonite svojim najmilijima!
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)