Zbog jednog neočekivanog SASTOJKA ova topla čokolada će da vam zagreje atmosferu DO USIJANJA
Sastojci su dati za dve osobe, a priprema traje samo pet minuta,.
Meksička topla čokolada
Sastojci:
500 ml mleka
1 kašika žutogšećera
150 g crne čokolade
½ kašičice ekstrakta vanile
1 prstohvat cimeta u prahu
1 prstohvat kajenskog bibera
2 štapića cimeta
Priprema:
Zagrejte mleko i šećer na laganoj vatri. Uklonite sa vatre i dodajte komadiće čokolade, vaniliju, cimet i kajensku papriku u prahu. Sačekajte dva minuta, promešajte, pa vratite na vatru i sačekajte da proključa. Sklonite sa vatre čim provri, sipajte u čaše i poslužite sa štapićima cimeta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Komentari (0)