ŠARENOLIKOST NA TANJIRU Punč torta za sve sladokusce

Alo.rs

20:00

Slatki kutak 0

Ukus je neprevaziđen.

ŠARENOLIKOST NA TANJIRU Punč torta za sve sladokusce
Shutterstock

Punč torta

Sastojci:

Za biskvitnu smesu:

4 žumanca

100 g šećera u prahu

1 kesica vanilin-šećera

4 belanca

150 g mekog brašna

1/2 kašičice praška za pecivo

Za fil:

125 ml crnog vina

50 g šećera

sok od 1 limuna (1 limuna)

sok od 3 pomorandže

rendana kora limuna

rendana kora pomorandže

60 ml ruma

300 g sitno usitnjenih piškota

100 g sitno seckane čokolade za kuvanje

Za premazivanje:

malo džema od kajsije

Za glazuru:

300 g šećera u prahu

4 kašike crnog vina

Priprema:

Kremasto umutite žumanca sa šećerom u prahu i vanilin-šećerom, muteći mikserom oko 7 minuta. Belanca umutite u čvrst šne i sjedinite sa smesom od žumanaca. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte
preko smese i dobro sjedinite. Sipajte testo u kalup sa štipaljkom, čije ste dno obložili papirom za pečenje. Stavite da se peče u donjoj trećini prethodno zagrejane rerne. Ohlađeni biskvit presecite jednom vodoravno
i donju biskvitnu koru obložite očišćenim obručem kalupa. Za fi l prokuvajte vino, šećer, sokove i kore limuna i pomorandže. Skinite sa šporeta, ostavite da se malo prohladi i dodajte rum. Pomešajte sa komadićima piškota i čokoladom. Rasporedite punč fil preko donje biskvitne kore. Preklopite drugom biskvitnom korom i pritisnite. Odozgo stavite dno kalupa i pritisnite. Ostavite da odstoji u frižideru oko 2 sata. Premažite tortu
marmeladom. Za glazuru pomešajte šećer u prahu sa vinom, tako da dobijete gusto-tečnu smesu, koja može da se razmazuje. Premažite time tortu odozgo i sa strane.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading