VRHUNSKA STARINSKA POSLASTICA Kolač sa jabukama i cimetom, ukus i miris koji se ne zaboravlja
Ova pita nije skupa, lako se pravi i izizetno je ukusna
SASTOJCI :
Za testo :
- 2 jaja,
- 15o g margarina (ja sam koristila margarin sa ukusom vanile),
- 1 vanilin šećer,
- 1 prašak za pecivo,
- 5oo g brašna,
- 25o g šećera,
- 5 kašika mleka,
- 1 narendana korica narandže,
- 5og sitno iseckane čokolade.
Za fil :
- oko 5oo g izrendanih jabuka,
- 2~3 kašičice cimeta,
- 1 čaša šećera (od 2oo ml),
- 1 vanilin šećer,
- po želji ako imate 5o~1oo g suvog grožđa.
PRIPREMA :
U brašno umešati prašak za pecivo i dodati šećer i vanilin šećer.
Margarin izdrobiti ili iseckati.
Dodati jaja i mleko.
Izrendajte koricu narandže i iseckajte čokoladu pa dodajte u posudu sa brašnom.
Zamesiti glatko testo.
U početku će vam biti potrebno malo više snage ali posle 5 minuta gnječenja i mešenja će postati lakše.
Ovo testo je odlično za trošenje negativne energije :D.
Podelite testo na dva dela.
Jedan deo rastanjite i postavite na dno posude za pečenje.
Što se tiče veličine pleha to je proizvoljno. Ako želite deblje testo koristite manji pleh i obrnuto.
Jabuke, ako nisu izrendane, izrendajte i pomešajte sa šećerom, vanilinim šećerom i cimetom.
Na mrvici ulja prodinstajte. Jabuke će pustiti vodu pa nije potrebno dodavati neku tečnost.
Možete dodati suvo grožđe ako imate i ako ga volite. U svakom slučaju, lepo se slaže uz jabuke i cimet.
Kada voda ispari sklonite sa šporeta.
Neka se fil malo prohladi.
Rasporedite ga preko testa.
Drugi deo testa rastannjite i prekrijte jabuke.
Možda vas zanima:
SAVRŠEN SLATKIŠ ZA LETNJE POPODNE Pita sa jabukama u lisnatom testu, vrhunsko uživanje
Okolo hrskava korica, a unutra mek i sočan fil, sve miriše na cimet, a priprema jednostavna. Može sa bilo kojim voćem na ove vrućine
TOLIKO DOBRA DA ĆETE JE IZNOVA I IZNOVA SPREMATI Pita sa mesom, dva sastojka joj daju posebnu sočnost
Mnogi je obožavaju, ali su ubeđeni u to da ne umeju da je prave kako treba. I zato smo za sve vas pronašli recept za onu najjednostavniju.
IDEALNA ZA RUČAK ILI VEČERU Pita sa kobasicama - spremićete je brzo, ali poješće se još brže
Ukoliko želite neki brz, ukusan, a ujedno drugačiji obrok, bavezno isprobajte ovu ukusnu pitu sa kobasicama
STARINSKI RECEPT SA JUGA SRBIJE Kosovska filija sa kajmakom, pita sa ukusom ljubavi
Filija se može ispeći i u rerni šporeta, samo je važno postaviti tepsiju visoko, odmah ispod grejača
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)