VRHUNSKA STARINSKA POSLASTICA Kolač sa jabukama i cimetom, ukus i miris koji se ne zaboravlja

Izvor: trpeza.rs

12:20

Slatki kutak 0

Ova pita nije skupa, lako se pravi i izizetno je ukusna

VRHUNSKA STARINSKA POSLASTICA Kolač sa jabukama i cimetom, ukus i miris koji se ne zaboravlja
Shutterstock


SASTOJCI :
Za testo :

  • 2 jaja,
  • 15o g margarina (ja sam koristila margarin sa ukusom vanile),
  • 1 vanilin šećer,
  • 1 prašak za pecivo,
  • 5oo g brašna,
  • 25o g šećera,
  • 5 kašika mleka,
  • 1 narendana korica narandže,
  • 5og sitno iseckane čokolade.


Za fil :

  • oko 5oo g izrendanih jabuka,
  • 2~3 kašičice cimeta,
  • 1 čaša šećera (od 2oo ml),
  • 1 vanilin šećer,
  • po želji  ako imate 5o~1oo g suvog grožđa.


PRIPREMA :
U brašno umešati prašak za pecivo i dodati šećer i vanilin šećer.
Margarin izdrobiti ili iseckati.
Dodati jaja i mleko.
Izrendajte koricu narandže i iseckajte čokoladu pa dodajte u posudu sa brašnom. 
Zamesiti glatko testo.
U početku će vam biti potrebno malo više snage ali posle 5 minuta gnječenja i mešenja će postati lakše.
Ovo testo je odlično za trošenje negativne energije :D. 
Podelite testo na dva dela.
Jedan deo rastanjite i postavite na dno posude za pečenje. 
Što se tiče veličine pleha to je proizvoljno. Ako želite deblje testo koristite manji pleh i obrnuto. 
Jabuke, ako nisu izrendane, izrendajte i pomešajte sa šećerom, vanilinim šećerom i cimetom.
Na mrvici ulja prodinstajte. Jabuke će pustiti vodu pa nije potrebno dodavati neku tečnost.
Možete dodati suvo grožđe ako imate i ako ga volite. U svakom slučaju, lepo se slaže uz jabuke i cimet.
Kada voda ispari sklonite sa šporeta. 
Neka se fil malo prohladi.
Rasporedite ga preko testa.
Drugi deo testa rastannjite i prekrijte jabuke.
 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading