VRHUNSKA STARINSKA POSLASTICA Kolač sa jabukama i cimetom, ukus i miris koji se ne zaboravlja
Ova pita nije skupa, lako se pravi i izizetno je ukusna
![VRHUNSKA STARINSKA POSLASTICA Kolač sa jabukama i cimetom, ukus i miris koji se ne zaboravlja](/data/images/2023-03-15/48825_lenja-pita-shutterstock-2185662897_f.jpg?timestamp=1679785200)
SASTOJCI :
Za testo :
- 2 jaja,
- 15o g margarina (ja sam koristila margarin sa ukusom vanile),
- 1 vanilin šećer,
- 1 prašak za pecivo,
- 5oo g brašna,
- 25o g šećera,
- 5 kašika mleka,
- 1 narendana korica narandže,
- 5og sitno iseckane čokolade.
Za fil :
- oko 5oo g izrendanih jabuka,
- 2~3 kašičice cimeta,
- 1 čaša šećera (od 2oo ml),
- 1 vanilin šećer,
- po želji ako imate 5o~1oo g suvog grožđa.
PRIPREMA :
U brašno umešati prašak za pecivo i dodati šećer i vanilin šećer.
Margarin izdrobiti ili iseckati.
Dodati jaja i mleko.
Izrendajte koricu narandže i iseckajte čokoladu pa dodajte u posudu sa brašnom.
Zamesiti glatko testo.
U početku će vam biti potrebno malo više snage ali posle 5 minuta gnječenja i mešenja će postati lakše.
Ovo testo je odlično za trošenje negativne energije :D.
Podelite testo na dva dela.
Jedan deo rastanjite i postavite na dno posude za pečenje.
Što se tiče veličine pleha to je proizvoljno. Ako želite deblje testo koristite manji pleh i obrnuto.
Jabuke, ako nisu izrendane, izrendajte i pomešajte sa šećerom, vanilinim šećerom i cimetom.
Na mrvici ulja prodinstajte. Jabuke će pustiti vodu pa nije potrebno dodavati neku tečnost.
Možete dodati suvo grožđe ako imate i ako ga volite. U svakom slučaju, lepo se slaže uz jabuke i cimet.
Kada voda ispari sklonite sa šporeta.
Neka se fil malo prohladi.
Rasporedite ga preko testa.
Drugi deo testa rastannjite i prekrijte jabuke.
Možda vas zanima:
![pita](/data/images/2023-04-11/51207_shutterstock-453722038_f.jpg)
IDEALNA ZA RUČAK ILI VEČERU Pita sa kobasicama - spremićete je brzo, ali poješće se još brže
Ukoliko želite neki brz, ukusan, a ujedno drugačiji obrok, bavezno isprobajte ovu ukusnu pitu sa kobasicama
![STARINSKI RECEPT SA JUGA SRBIJE Kosovska filija sa kajmakom, pita sa ukusom ljubavi](/data/images/2021-12-20/16519_screenshot-10_f.png)
STARINSKI RECEPT SA JUGA SRBIJE Kosovska filija sa kajmakom, pita sa ukusom ljubavi
Filija se može ispeći i u rerni šporeta, samo je važno postaviti tepsiju visoko, odmah ispod grejača
![PROVERENI STARINSKI RECEPT Jedinstvena puž gibanica, neveratno vazušasta](/data/images/2023-03-22/49328_screenshot-12_f.jpg)
PROVERENI STARINSKI RECEPT Jedinstvena puž gibanica, neveratno vazušasta
Nije nimalo komplikovana za pripremu, jer se kore uvaljaju u smesu i ređaju u tepsiju
![SAVET ISKUSNOG PEKARA Ovo je najbolji preliv za pite, zbog ovog sastajka postaje lepa, vazdušasta i kompaktna](/data/images/2021-11-11/5455_vranje-27102021-foto-aleksandar-nalbantjan369_f.jpg)
SAVET ISKUSNOG PEKARA Ovo je najbolji preliv za pite, zbog ovog sastajka postaje lepa, vazdušasta i kompaktna
Bilo da pravite slanu ili slatku pitu, domaćice već dobro znaju da je dobar preliv već pola posla
![cimet keksići](/data/images/2025-02-15/114091_shutterstock-2296558717_f.jpg)
CIMET KEKSIĆI Savršeno se slažu sa čajem ili kafom, a priprema je jednostavna
Fenomenalni keksići osvojiće vas od prvog zalogaja.
![posna reforma torta](/data/images/2024-11-29/107520_posna-reforma-torta_f.jpg)
REFORMA TORTA Raskošna čokoladna poslastica sa orasima, za sve svečanosti
Neodoljiva poslastica sa orasima ukrasiće svaku svečanu trpezu.
![čokoladni mafini](/data/images/2025-02-14/114006_shutterstock-2232187775_f.jpg)
NEODOLJIVI ČOKOLADNI MAFINI Uspevaju i potpunim početnicima, a tope se u ustima
Fenomenalan i brz kolač, kao savršen za iznenadne goste.
![cimet rolnice](/data/images/2025-02-14/113997_shutterstock-2445801987_f.jpg)
AROMATIČNE CIMET ROLNICE Slatko pecivo koje savršeno ide uz šoljicu kafe
Neodoljive i slatke, za pravo uživanje.
![medovik torta](/data/images/2025-02-14/113993_shutterstock-2175430555_f.jpg)
MEDOVIK TORTA Očaravajuća poslastica kao savršena za sve svečane događaje
Fenomenalna torta sa medom za prave sladokusce.
Komentari (0)