Čokoljupci, ovaj kolač će da vas ostavi bez teksta, verujte nam na reč!
Kremaste čokoladne kocke, koje se sastoje od čokoladne korei bogate kreme od umućene pavlake i tamne čokolade. ćete pripremiti očas posla,
Čokoladno čudo
Sastojci:
Za koru:
5 jaja
5 kašika šećera
100 ml ulja
100 ml mleka
3 kašike kakaoa
6 kašika oštrog brašna
1/2 praška za pecivo
1 tegla kompota od višanja
Za krem:
500 ml slatke pavlake
300 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Od belanaca napravite sneg a žumanca lepo umutite sa šećerom. U žumanca ulijte ulje i mleko a potom brašno pomešano sa praškom za pecivo i na kraju kakao. Na kraju polako dodajte šne i umutite špatulom da smesa ostane vazdušasta. Smesu sipajte u manji kalup, na nju rasporedite oceđene višnje i pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni 25 minuta. Slatku pavlaku stavite da provri, pa dodajte čokoladu i mešajte dok ne dobijete sjajan krem. Vruće prelijte preko vrućeg biskvita. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
RUSKA TORTA KOJA JE OSVOJILA DOMAĆICE U SRBIJI Napravite Medovik i svekrva će vam pozavideti
Prema istorijskim podacima, medovik tortu osmislio je mladi kuvar na ruskom dvoru još u 18. veku kako bi impresionirao caricu Elizabetu Aleksejevnu.
GOTOVE ZA 15 MINUTA Pahuljaste krofne se tope u ustima, prave se za čas i smažu još brže, ljubav na prvi zalogaj
Male krofne sa lagano hrskavom i zlatno-smeđom spoljašnjošću, posute šećerom, i mekanom, pahuljastom unutrašnjošću...
SLATKO SAVRŠENSTVO Kolač sa orahom i belom čokoladom, totalno će vas raspametiti
Ovaj kolač svako treba isprobati, jer je sočan, ukusan, topi se u ustima
Komentari (0)