Za ovaj FANTASTIČNI ČOKOLADNI kolač u šolji vam je potrebno samo PET MINUTA
Sastojci su dovoljni za jednu porciju, a savetujemo vam da pripremu završite jednom velikom kuglom sladoleda od vanile. Gledajte da šoljica bude od 300 do 400 mililitara.
Brzi čoko-kolač u šoljici
Sastojci:
3 kašike putera
3 kašike smeđeg šećera
3 kašike mleka
1/2 kašičice ekstrakta vanile
30 g glatkog brašna
2 kašike kakao praha
1 prstohvat soli
1 kašika seckane čokolade
Priprema:
U veliku šolju stavite puter i otopite ga u mikrotalasnoj. Unutrašnjost šolje premažite puterom, a ostatak sipajte u manju posudu. U tu posudu dodajte smeđi šećer, mleko i ekstrakt vanile i umutite . Zatim dodajte prosejano brašno pomešano s kakaom i prstohvatom soli. Promešati i dodati seckanu čokoladu. Prebacite ga u šolju namazanu puterom i stavite u mikrotalasnu pećnicu, na maksimalnoj snazi, na 60 do 75 sekundi. Ivice treba da budu kuvane, a centar još malo mekan.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
RUSKA TORTA KOJA JE OSVOJILA DOMAĆICE U SRBIJI Napravite Medovik i svekrva će vam pozavideti
Prema istorijskim podacima, medovik tortu osmislio je mladi kuvar na ruskom dvoru još u 18. veku kako bi impresionirao caricu Elizabetu Aleksejevnu.
GOTOVE ZA 15 MINUTA Pahuljaste krofne se tope u ustima, prave se za čas i smažu još brže, ljubav na prvi zalogaj
Male krofne sa lagano hrskavom i zlatno-smeđom spoljašnjošću, posute šećerom, i mekanom, pahuljastom unutrašnjošću...
SLATKO SAVRŠENSTVO Kolač sa orahom i belom čokoladom, totalno će vas raspametiti
Ovaj kolač svako treba isprobati, jer je sočan, ukusan, topi se u ustima
Komentari (0)