Za ovaj FANTASTIČNI ČOKOLADNI kolač u šolji vam je potrebno samo PET MINUTA
Sastojci su dovoljni za jednu porciju, a savetujemo vam da pripremu završite jednom velikom kuglom sladoleda od vanile. Gledajte da šoljica bude od 300 do 400 mililitara.
Brzi čoko-kolač u šoljici
Sastojci:
3 kašike putera
3 kašike smeđeg šećera
3 kašike mleka
1/2 kašičice ekstrakta vanile
30 g glatkog brašna
2 kašike kakao praha
1 prstohvat soli
1 kašika seckane čokolade
Priprema:
U veliku šolju stavite puter i otopite ga u mikrotalasnoj. Unutrašnjost šolje premažite puterom, a ostatak sipajte u manju posudu. U tu posudu dodajte smeđi šećer, mleko i ekstrakt vanile i umutite . Zatim dodajte prosejano brašno pomešano s kakaom i prstohvatom soli. Promešati i dodati seckanu čokoladu. Prebacite ga u šolju namazanu puterom i stavite u mikrotalasnu pećnicu, na maksimalnoj snazi, na 60 do 75 sekundi. Ivice treba da budu kuvane, a centar još malo mekan.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)