ČAROLIJA OD KOLAČA Rafaelo čizkejk, poslastica koju obožavaju i deca i odrasli
Savršen spoj lešnika, bele čokolade i plazme
Potrebno je:
Korica:
300g mlevene plazme
50g pečenih mlevenih badema/lešnika
100g maslaca
100ml mleka
Kokos fil:
250ml mlečne slatke pavlake
200g bele čokolade
1 kesica pudinga od kokosa/vanile/bele cokolade
200g kokosa
1 kašika arome vanile
Čiz fil:
400g milerama
180g kisele pavlake
100g šećera u prahu
250ml mlečne slatke pavlake
1 kesica želatina
Dekoracija:
mrvljeni pečeni lešnici ili bademi
Priprema:
Korica: maslac ostaviti na sobnoj temperaturi da omekša. Rukom izmešati plazmu, badame, maslac i mleko i utisnuti u okrugli kalup prečnika 25cm. Kašikom izravnati odozgo.
Kokos fil: slatku pavlaku staviti u veću šerpicu da se greje i izlomiti belu čokoladu. Mešati dok se ne istopi. Puding izmešati sa par kašika vode, pa dodati u vruću pavlaku i čokoladu i mešati dok se ne zgusne. Skinuti sa ringle i ostaviti sa strane da se ohladi. Kada se ohladi umešati kokos i aromu vanile.
Čiz fil: u činijcu staviti 10 kašika hladne vode i sipati kesicu želatina. Ostaviti da nabubri. U vanglicu staviti mileram, kiselu pavlaku i šećer u prahu i umutiti mikserom da se sjedini. Posebno umutiti slatku pavlaku i dodati je u čiz fil.
Spojiti kokos fil i čiz fil. Dve kašike fila uzeti i promešati sa želatinom da se on malo istopi i onda ga dodati u fil. Mikserom umutiti da se sve sjedini. Preliti fil preko korice i držati u frižideru celu noć. Ukrasiti po želji.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)