ČAROLIJA OD KOLAČA Rafaelo čizkejk, poslastica koju obožavaju i deca i odrasli
Savršen spoj lešnika, bele čokolade i plazme
Potrebno je:
Korica:
300g mlevene plazme
50g pečenih mlevenih badema/lešnika
100g maslaca
100ml mleka
Kokos fil:
250ml mlečne slatke pavlake
200g bele čokolade
1 kesica pudinga od kokosa/vanile/bele cokolade
200g kokosa
1 kašika arome vanile
Čiz fil:
400g milerama
180g kisele pavlake
100g šećera u prahu
250ml mlečne slatke pavlake
1 kesica želatina
Dekoracija:
mrvljeni pečeni lešnici ili bademi
Priprema:
Korica: maslac ostaviti na sobnoj temperaturi da omekša. Rukom izmešati plazmu, badame, maslac i mleko i utisnuti u okrugli kalup prečnika 25cm. Kašikom izravnati odozgo.
Kokos fil: slatku pavlaku staviti u veću šerpicu da se greje i izlomiti belu čokoladu. Mešati dok se ne istopi. Puding izmešati sa par kašika vode, pa dodati u vruću pavlaku i čokoladu i mešati dok se ne zgusne. Skinuti sa ringle i ostaviti sa strane da se ohladi. Kada se ohladi umešati kokos i aromu vanile.
Čiz fil: u činijcu staviti 10 kašika hladne vode i sipati kesicu želatina. Ostaviti da nabubri. U vanglicu staviti mileram, kiselu pavlaku i šećer u prahu i umutiti mikserom da se sjedini. Posebno umutiti slatku pavlaku i dodati je u čiz fil.
Spojiti kokos fil i čiz fil. Dve kašike fila uzeti i promešati sa želatinom da se on malo istopi i onda ga dodati u fil. Mikserom umutiti da se sve sjedini. Preliti fil preko korice i držati u frižideru celu noć. Ukrasiti po želji.
BUHTLE SA MAKOM Savršeno se slažu sa šoljom kafe, a bolje od onih iz pekare
Sa sočnim nadevom od maka, ukućani će stajati u redu za još.
POSNA MARKIZA TORTA Nepečena očaravajuća poslastica koja budi sva čula
Ako volite čokoladne poslastice, ovu tortu ćete obožavati.
CIMET KOCKE Brzi desert neodoljivog ukusa od samo 3 sastojka, kremastije niste jeli
Fenomenalan slatkiš osvojiće i one izbirljive.
ROZEN TORTA SA MAKOM Klasik na drugačiji način, ukusa koji se ne zaboravlja
Ako volite klasičnu rozen tortu, ovu sa makom ćete obožavati.
TIRAMISU SA BELOM ČOKOLADOM Još slađi od originala, poći će vam voda na usta
Italijanski klasik na drugačiji način za sve sladokusce.
Komentari (0)