ČAROLIJA OD KOLAČA Rafaelo čizkejk, poslastica koju obožavaju i deca i odrasli

TRPEZA.RS

10:23

Slatki kutak 0

Savršen spoj lešnika, bele čokolade i plazme

ČAROLIJA OD KOLAČA Rafaelo čizkejk, poslastica koju obožavaju i deca i odrasli
Shutterstock

Potrebno je:

Korica:

300g mlevene plazme
50g pečenih mlevenih badema/lešnika
100g maslaca
100ml mleka

 

Kokos fil:

250ml mlečne slatke pavlake
200g bele čokolade
1 kesica pudinga od kokosa/vanile/bele cokolade 
200g kokosa
1 kašika arome vanile 


Čiz fil:

400g milerama
180g kisele pavlake
100g šećera u prahu
250ml mlečne slatke pavlake
1 kesica želatina 


Dekoracija:

mrvljeni pečeni lešnici ili bademi

Priprema:

Korica: maslac ostaviti na sobnoj temperaturi da omekša. Rukom izmešati plazmu, badame, maslac i mleko i utisnuti u okrugli kalup prečnika 25cm. Kašikom izravnati odozgo.

Kokos fil: slatku pavlaku staviti u veću šerpicu da se greje i izlomiti belu čokoladu. Mešati dok se ne istopi. Puding izmešati sa par kašika vode, pa dodati u vruću pavlaku i čokoladu i mešati dok se ne zgusne. Skinuti sa ringle i ostaviti sa strane da se ohladi. Kada se ohladi umešati kokos i aromu vanile.

Čiz fil: u činijcu staviti 10 kašika hladne vode i sipati kesicu želatina. Ostaviti da nabubri. U vanglicu staviti mileram, kiselu pavlaku i šećer u prahu i umutiti mikserom da se sjedini. Posebno umutiti slatku pavlaku i dodati je u čiz fil.

Spojiti kokos fil i čiz fil. Dve kašike fila uzeti i promešati sa želatinom da se on malo istopi i onda ga dodati u fil. Mikserom umutiti da se sve sjedini. Preliti fil preko korice i držati u frižideru celu noć. Ukrasiti po želji.

Komentari (0)

Loading