Neodoljivo sočan desert: Kada probate ovaj kolač, zaboravit ćete na baklave i tulumbe
Spoj mekanih kora, bogatog čokoladnog ukusa i mirisnog sirupa čini ovaj desert neodoljivim
Ako volite sočne i slatke kolače koji se tope u ustima, ovaj recept će vas oduševiti.
Spoj mekanih kora, bogatog čokoladnog ukusa i mirisnog sirupa čini ovaj desert neodoljivim. Toliko je ukusan da će zaseniti čak i baklave i tulumbe.
Priprema je jednostavna, a rezultat je savršeno sočan kolač koji će oduševiti sve sladokusce. U nastavku pogledajte kako da ga napravite i uživate u svakom zalogaju.
Sastojci:
Za crnu koru:
5 srednjih jaja
5 kašika šećera
2,5 kašike brašna
2,5 kašike griza
200 g mlevenih oraha
80 g rendane čokolade
1 vanila
1 kašičica praška za pecivo (3 gr)
Za žutu koru:
5 srednjih jaja
5 kašika šećera
2,5 kašike brašna
2,5 kašike griza
1 vanila
Pola kašičice praška za pecivo (1,5 gr)
Za sirup:
600 grama šećera
800 ml vode
Sok od jednog limuna
Kuhajte samo 5 minuta nakon što počne da ključa!
Priprema:
Prvo pripremite crnu koru i pecite je na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni 10 minuta. U međuvremenu pripremite žutu koru.
Nakon 10 minuta izvadite iz rerne i po vrhu premažite žutu koru! Spustite temperaturu na 175 stepeni i pecite još 25-30 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.
Vrući sirup prelijte preko vrućeg deserta! Pustite da se ohladi i poslužite.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)