Neodoljivo sočan desert: Kada probate ovaj kolač, zaboravit ćete na baklave i tulumbe
Spoj mekanih kora, bogatog čokoladnog ukusa i mirisnog sirupa čini ovaj desert neodoljivim
Ako volite sočne i slatke kolače koji se tope u ustima, ovaj recept će vas oduševiti.
Spoj mekanih kora, bogatog čokoladnog ukusa i mirisnog sirupa čini ovaj desert neodoljivim. Toliko je ukusan da će zaseniti čak i baklave i tulumbe.
Priprema je jednostavna, a rezultat je savršeno sočan kolač koji će oduševiti sve sladokusce. U nastavku pogledajte kako da ga napravite i uživate u svakom zalogaju.
Sastojci:
Za crnu koru:
5 srednjih jaja
5 kašika šećera
2,5 kašike brašna
2,5 kašike griza
200 g mlevenih oraha
80 g rendane čokolade
1 vanila
1 kašičica praška za pecivo (3 gr)
Za žutu koru:
5 srednjih jaja
5 kašika šećera
2,5 kašike brašna
2,5 kašike griza
1 vanila
Pola kašičice praška za pecivo (1,5 gr)
Za sirup:
600 grama šećera
800 ml vode
Sok od jednog limuna
Kuhajte samo 5 minuta nakon što počne da ključa!
Priprema:
Prvo pripremite crnu koru i pecite je na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni 10 minuta. U međuvremenu pripremite žutu koru.
Nakon 10 minuta izvadite iz rerne i po vrhu premažite žutu koru! Spustite temperaturu na 175 stepeni i pecite još 25-30 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.
Vrući sirup prelijte preko vrućeg deserta! Pustite da se ohladi i poslužite.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)