BAKLAVA BEZ KORA Sočan kolač gotov za 10 minuta, a ukus za čistu desetku
Nešto brzo, a jako ukusno, ne previše slatko, po želji se može dodati još šećera kao i sirupa, pa ko kako voli neka izvoli
Sastojci:
4 jaja
1 čaša ( mera je 200 ml čaša ) oštrog brašna
1 čaša griza
1 laša ulja
1 čaša mleka
1 čaše šećera
2 čaše mlevenih oraha
Sirup:
500 ml vode
2 čaše šećera
Priprema:
Prokuvati nekoliko minuta vodu i šećer za sirup pa skloniti sa vatre da se hladi.
Uključiti rernu na 180 stepeni dase zagreva.
Ulupati jaja sa šećerom, pa dodati suve sastojke, pa vlažne i sve dobro umutiti žicom.
Pouljiti i posuti brašnom pleh u kojem će se peći, otprilike 25 x 30 cm, ili po vašem izboru. Videćet ekoliko ćete mase dobiti.
Tanja baklava u veću tepsiju ili deblja u manju.
Staviti da se peče 35 minuta, zavisno do rerne.
Pečenu baklavu zaliti sa prohladjenim sirupom i ostaviti da e potpuno ohladi, pa staviti u frižider.
Ja sam tolu stavila u frižider, ne vrelu.
Brže se ohladila tako, dovoljno je da baklava dodje do temperature koja neće naškoditi frižideru.
Posle samo iseći u kocke, rombove ili trouglove i poslužiti.
STARINSKA BUNDEVARA Poslastica po bakinom receptu koja se brzo sprema, a još brže jede!
Jednostavna, a ukusna slatka pita.
KAPRI KOLAČ SA MALINAMA Najkremastiji slatkiš na svetu, svi ga obožavaju!
Poslastica koja je veoma izdašna, kremasta, a ukus je savršen.
ČOKOLADNI KEKSIĆI KOJE ĆE DECA OBOŽAVATI Sočni i preukusni, nećete moći ni vi da im odolite!
Čokoladni keksići desert su koji možete da nosite na treninge, u vrtić, na posao... Vrlo ukusni i spolja hrskavi.
PALAČINKE U SOSU OD POMORANDŽE Aromatičan dezert će vas osvojiti na prvi zalogaj, neviđeno bogatstvo ukusa
Jedan od najpoznatijih specijaliteta na svetu...
DESERT KOJI OSVAJA SVOJIM UKUSOM Ovo su najbolje ledene kocke, kombinacija kreme i čokolade koju ćete obožavati
Kombinacija čokoladne kore, laganog krema i osvežavajućeg preliva čini ih nezaobilaznim na stolovima ljubitelja slatkog
Komentari (0)