JEFTINA I KREMASTA TORTA Ledeno nebo je izvrsna poslastica za specijalne prilike
Iskoristite sastojke koje imate u kuhinji i napravite odličan desert.
Ledeno nebo
Sastojci:
Za koru:
7 belanca
7 kašika šećera
7 kašika oštrog brašna
2 dl mleka
Za krem:
7 žumanaca
7 kašika šećera
6 kašika oštrog brašna
3 vanilina šećera
7 dl mleka
250 g margarina
Ostalo:
2 kesice šlaga
Priprema:
Belanca umutite u čvrst sneg. Postepeno dodajte šećer i nastavite da mutite. Zatim dodajte brašno i lagano sve pomešajte. Smesu izlijte u kalup i pecite oko 20 minuta na 150 stepeni. Kada je kora gotova, prelijte je sa 2 dl toplog mleka. Za krem umutite žumanca sa šećerom i vanilin šećerom. Odvojte malo mleka od 7 dl i ulijte u smesu i na kraju dobro umešajte brašno da ne bude grudvica. Skuvajte smesu u preostalom mleku
uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Krem ostavite da se ohladi, pa ga sjedinite sa margarinom. Premažite ravnomerno preko ohlađene kore, a zatim rasporedite i umućen šlag. Pre služenja dobro ohladite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRAVO OSVEŽENJE ZA TOPLE DANE Arapski puding možete jesti svaki dan
Neodoljiva je poslastica.
LAGANA I OSVEŽAVAJUĆA POSLASTICA Torta Laganini opravdava svoj naziv
Laka za pripremu, a laka i za jelo.
NEODOLJIV SPOJ MIRISA I UKUSA Mus od bele čokolade je pravo kremasto zadovoljstvo
Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka.
PRAVA DOMAĆA KUKURUZNA PROJA Fantastičan recept uz dodatak SPANAĆA
Dopašće se i najmlađima.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
TIRAMISU SA MALINAMA I PISTAĆIMA Još bolji od onog klasičnog, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Fenomenalan kolač za sva vremena i prilike.
Komentari (0)