JEFTINA I KREMASTA TORTA Ledeno nebo je izvrsna poslastica za specijalne prilike

Alo.rs

09:00

Slatki kutak 0

Iskoristite sastojke koje imate u kuhinji i napravite odličan desert.

JEFTINA I KREMASTA TORTA Ledeno nebo je izvrsna poslastica za specijalne prilike
Shutterstock

Ledeno nebo

Sastojci:

Za koru:

7 belanca

7 kašika šećera

7 kašika oštrog brašna

2 dl mleka

Za krem:

7 žumanaca

7 kašika šećera

6 kašika oštrog brašna

3 vanilina šećera

7 dl mleka

250 g margarina

Ostalo:

2 kesice šlaga

Priprema:

Belanca umutite u čvrst sneg. Postepeno dodajte šećer i nastavite da mutite. Zatim dodajte brašno i lagano sve pomešajte. Smesu izlijte u kalup i pecite oko 20 minuta na 150 stepeni. Kada je kora gotova, prelijte je sa 2 dl toplog mleka. Za krem umutite žumanca sa šećerom i vanilin šećerom. Odvojte malo mleka od 7 dl i ulijte u smesu i na kraju dobro umešajte brašno da ne bude grudvica. Skuvajte smesu u preostalom mleku
uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Krem ostavite da se ohladi, pa ga sjedinite sa margarinom. Premažite ravnomerno preko ohlađene kore, a zatim rasporedite i umućen šlag. Pre služenja dobro ohladite.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading