REFORMA TORTA Najbolja poslastica svih vremena, puna oraha i čokolade, a brašna ni gram!
Reforma torta je odlična za slavu i druge posebne prilike kada imate mnogo gostiju, jer je velika, a čvrsta je i lepo izgleda kada se iseče.
Sastojci:
Za kore:
250 g mlevenih oraha
10 belanaca
10 kašika šećera
Fil:
250 g margarina
100 g čokolade
10 žumanca
10 kašika šećera
Glazura:
100 g čokolade
50 g margarina
2 kašike mleka
1 kašika šećera
1 jaje
Priprema:
Kore: Umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera u čvrst sneg. Lagano umešati 125 g mlevenih oraha. Pleh od šporeta obložiti papirom za pečenje, sipati smesu i peći koru u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 12 minuta. Na isti način pripremiti drugu koru.
Fil: Žumanca umutiti sa šećerom, pa skuvati na pari uz mešanje neprekidno. Kada se smesa zgusne dodati čokoladu. Kuvati i mešati neprekidno dok se fil ne zgusne. Umutiti penasto margarin i dodati ohlađenom filu od žumanaca. Mutiti mikserom da se sjedine u kompaktnu smesu.
Ređanje: Kore preseći po dužini na pola da se dobiju 4 jednake kore. Na tacnu staviti jednu koru, premazati trećinom fila, zatim staviti drugu koru, fil, koru, fil i na kraju koru. Celu tortu nafilovati okolo osim poslednje kore. Ostaviti da se stegne u frižideru najbolje preko noći.
Glazura: Mleko, šećer, margarin i čokoladu zajedno otopiti na tihoj vatri. Skloniti sa vatre, prohladiti pa dodati celo jaje. Mikserom sjediniti i odmah sipati preko torte.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
REFORMA TORTA Po starinskom receptu baka Mileve, uspeva i potpunim početnicima
Savršena za sve svečane događaje i bitne datume.
REFORMA TORTA Raskošna poslastica bogatog ukusa koji se ne zaboravlja
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
REFORMA TORTA Čokoladni klasik sa orasima za svaku svečanost
Savršena za rođendane, proslave i sve važne događaje.
NEODOLJIVA TORTA OD ORAHA Kremasta poslastica koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji govori 1000 jezika
Slatka i kremasta, nema onoga ko će ostati na samo jednom parčetu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)