STARINSKE OBLANDE Kolač koji smo često jeli u detinjstvu, od 4 sastojka koje verovatno imate u kući
Izdašan slatkiš koji može da stoji 2-3 dana u zatvorenoj posudi.
Sastojci:
1 pakovanje oblandi
400 g šećera
1 l mleka
1 margarin
Priprema:
U dublji sud sipati šećer i karamelizovati. Polako dodavati mleko da se šećer otopi i na tihoj vatri kuvati oko 1 sat. Prohladiti i umešati margarin varjačom. Mešati sve dok se ne istopi. Nafilovati oblande i odozgo pritisnuti težim predmetom. Ostaviti da stoje preko noći da se stegnu pa iseći na štangle ili romboide.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI REZANCI SA ORASIMA Tako jednostavan a ukusan desert, zamirisaće cela kuća
Drugačiji slatkiš osvojiće i one koji ne vole slatko.
BAKLAVA Klasik bez premca koji miriše na detinjstvo i bakinu kuhinju
Desert koji sa godinama samo dobija na popularnosti, možete da ga pravite i u dane Uskršnjeg posta.
POSNA BARON TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, magija u svakom zalogaju
Ako volite Baron tortu, obožavaćete i njenu posnu verziju. Kremasta fantazija raspametiće i one koji ne vole slatko.
POSNA KESTEN TORTA Fenomenalna poslastica koja se pravi brzo, a govori 5 jezika
Ako volite kesten, ovu tortu ćete obožavati. Uspeće svima, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
BRZI DESERTI U ČAŠI Idealni kada dođu nenajavljeni gosti, a tope se u ustima
Parfe od limuna, lava, ananas u čaši ili crna šuma, otopićete se od miline.
Komentari (0)