Čokoladni kolač iz šoljice gotov za samo 2 minuta kad biste da se zasladite a da se ne mučite
Recept je baza koju dopunjavate po želji, sve zavisi od vaše mašte. Torti možete dodati voće, ili kao čokoladu, preliti voćnim prelivima, poslužiti uz sladoled ili šlag.
Čoko-kolač iz šoljice
Sastojci:
• 2 kašike brašna
• 1 kašika šećera
• 1 kašika kakaoa
• ¼ kašičice praška za pecivo
• 1 prstohvat soli
• 3 kašike mleka
• 1 supena kašika ulja
• 4-5 kockica čokolade po želji
Priprema:
Brašno, šećer, kakao i so stavite u šolju od 2 dl koja se može staviti u mikrotalasnu rernu. Dobro izmešajte suve sastojke. Suvim sastojcima dodajte mleko i ulje, dobro promešajte viljuškom i dobićete finu tečnu smesu. U smesu dodati par kockica čokolade i sve zajedno zagrevati u mikrotalasnoj tačno 1 minut. Možete poslužiti i toplo i hladno, po želji dodajte sladoled, otopljenu čokoladu, voće, šlag ili jednostavno pospite sa malo šećera u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)