ŠAMPITA SA BRESKVAMA Zbog ovog recepta usijao se internet, a kada ga napravite, shvatićete i zašto
Voćne kolače svi vole, još kad su sočni i kremasti, garantovano će svi biti zadovoljni. Obavezno probajte ovo kremasto i voćno zadovoljstvo, jer ćete sigurno "olizati" tanjir i tražiti repete.
Potrebno je:
Za koru: 7 žumanca, 7 kašika šećera, 7 kašika mleka, 7 kašika brašna, 1 kesica praška za pecivo
Za fil: 7 belanca, 7 kašika šećera, 500 g bresaka
Za sirup: 200 g šećera, 100 ml vode
Priprema:
Za koru umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte ostale sastojke i umutite kompaktnu smesu. Sipajte je u veći pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.
Skuvajte šećer i vodu da dobijete sirup. Umutite belanca, pa kada dobijete čvrst sneg, lagano sipajte sirup uz stalno mešanje.
Iseckajte breskve što sitnije, pa ih dodajte u fil, promešajte, pa nafilujte koru. Stavite šampitu u frižider da se dobro ohladi i stegne.
ORASNICE Najlepši starinski slatkiš koji budi nostalgiju, a treba vam samo 4 sastojka
Fenomenalni kolači sa orasima poješće se čim se postave.
SOČNI KOLAČ SA KRUŠKAMA Desert koji se pamti, poći će vam voda na usta
Jednostavni desert oduševiće i one izbirljive.
BANANA HLEB Mekan i mirisan, a još bolji sutradan, za užinu koja se pamti
Savršen spoj hleba i deserta, a ukućani će stajati u redu za još.
MAFINI SA BANANAMA Sočni desert bez šećera i brašna, a mekan kao duša
Brz i jednostavan recept, idealan za iznenadne goste.
ČOKOLADNI SUFLE Rapsodija ukusa na francuski način, za prave ljubitelje slatkiša
Neodoljiv i mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)