OVO JE BILA NAJPOPULARNIJA ROĐENDANSKA TORTA U JUGOSLAVIJI Mnogi su je zaboravili, a mi imamo originalni recept
Krasila je sva rođendanska slavlja, deca su je obožavala, a najveća joj je prednost što se ne peče i gotova je za svega 45 minuta
To je čuvena Pesak torta.
Sastojci:
• 1 litar mleka
• 130 g šećera
• 4 pudinga od vanile
• 200g maslaca sobne temperature
• 120 g šećera u prahu
• 150 g mlevenog keksa
• 120 g kokosa
• 170 g mlevenih oraha
Za glazuru:
• 50 g mlečne čokolade
• 50 g tamne čokolade
• 100 ml slatke pavlake
Priprema
U 250 ml mleka umešajte pudinge, a ostatak mleka skuvajte sa šećerom. Kad mleko prokuva dodajte smesu od pudinga, promešajte i kuvajte dok još jednom ne provri. Smjesu prekrijte folijom i ostavite da se potpuno ohladi.
Penasto umutite maslac i šećer u prahu te dodajte u ohlađenu smesu za puding. Sve dobro izmiksajte i fil podelite na tri dela.
U jedan dodajte mleveni keks, u drug kokos, a u treći orahe. U kalupu rasporedite filove, prvo onaj keksom, pa s kokosom i na kraju sa orasima. Stavite u frižider na najmanje dva sata.
Napravite glazuru tako što ćete čokoladu i pavlaku mešati na srednje jakoj vatri dok se ne otope. Na kraju lagano prelijte preko torte i vratite tortu da se ohladi dok se glazura ne stegne.
Možda vas zanima:
NEPEČENA PESAK TORTA SE TOPI U USTIMA Pravi se maltene sama, a svi će vam tražiti dodatno parče
Kremasta i neodoljiva, ukusa koji se pamti.
POSNA PESAK TORTA BUDI SVA ČULA Raskošna i kremasta, a gotova očas posla
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
PESAK TORTA ZA SVE PRILIKE Pravi se maltene sama, a dobićete brojne pohvale
Kremasta i lagana, uzećete parče više.
PESAK TORTA Nepečena poslastica gotova za pola sata, a dostojna svakog važnog događaja
Savršena za sve svečane prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)