JESENJA POSLASTICA Savršeni kolač sa šljivama i šamom koji uspeva svima!
Meki biskvit natopljen sokom od šljiva u kombinaciji sa zapečenim šamom sigurno ćete često praviti.
Sastojci:
4 jaja
350 g brašna
500 g očišćenih šljiva
200 g margarina
200 g šećera
1 kašika kisele pavlake
1 kašičica ekstrakta vanile
1 prašak za pecivo
200 g šećera u prahu
Priprema:
Umutite margarin sa šećerom u penastu smesu. Dodajte žumanca, jedno po jedno i mutite dok se ne sjedine. Dodajte pavlaku, ekstrakt vanile i sjedinite. Dodajte pomešane brašno i prašak za pecivo muteći mikserom. Testo ne treba biti ni previše meko ni tvrdo. Napravite loptu od testa I stavite u podmazan kalup za tortu prečnika oko 30 cm kao koru. Poređajte preko očišćene polovine šljiva i svaku pospite sa pola kašičice šećera u prahu. Pecite 40-50 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Umutite belanca u mekani sneg. Dodajte šećer u prahu i mutite dok smesa ne postane čvrsta (7-10 minuta). Izvadite kolač iz rerne, rasporedite šam po šljivama i pecite još 25 minuta dok belanca ne porumene.
NEODOLJIVE KARAMEL ŠTANGLICE Gotove začas, a nestanu sa stola čim se postave
Slatki zalogajčići raspametiće i one koji ne vole slatko.
IŠLERI Starinski kolačići po tradicionalnom receptu, kao izmišljeni za uživanje
Neodoljivi kolačići nestaće sa stola odmah.
ŠARLOTA SA JAGODAMA Raskošna poslastica u savršenom kremasto-voćnom spoju, pravi raj za sladokusce
Raspametiće i one izbirljive.
KREM BRULE Francuski penušavi slatkiš kome nije moguće odoleti, a miriše na vanilu
Napravite ovaj fenomenalni desert od vanile, žumanca i slatke pavlake.
ČIZKEJK SA MAKOM SA MERAMA "NA ŠOLJE" Američki klasik na drugačiji način, kremast i osvežavajuć
Soči kolač sa sirom u savršenom spoju sa limunom okrepiće vam dušu i telo.
Komentari (0)