JESENJA POSLASTICA Savršeni kolač sa šljivama i šamom koji uspeva svima!
Meki biskvit natopljen sokom od šljiva u kombinaciji sa zapečenim šamom sigurno ćete često praviti.
Sastojci:
4 jaja
350 g brašna
500 g očišćenih šljiva
200 g margarina
200 g šećera
1 kašika kisele pavlake
1 kašičica ekstrakta vanile
1 prašak za pecivo
200 g šećera u prahu
Priprema:
Umutite margarin sa šećerom u penastu smesu. Dodajte žumanca, jedno po jedno i mutite dok se ne sjedine. Dodajte pavlaku, ekstrakt vanile i sjedinite. Dodajte pomešane brašno i prašak za pecivo muteći mikserom. Testo ne treba biti ni previše meko ni tvrdo. Napravite loptu od testa I stavite u podmazan kalup za tortu prečnika oko 30 cm kao koru. Poređajte preko očišćene polovine šljiva i svaku pospite sa pola kašičice šećera u prahu. Pecite 40-50 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Umutite belanca u mekani sneg. Dodajte šećer u prahu i mutite dok smesa ne postane čvrsta (7-10 minuta). Izvadite kolač iz rerne, rasporedite šam po šljivama i pecite još 25 minuta dok belanca ne porumene.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)