JESENJA POSLASTICA Savršeni kolač sa šljivama i šamom koji uspeva svima!
Meki biskvit natopljen sokom od šljiva u kombinaciji sa zapečenim šamom sigurno ćete često praviti.

Sastojci:
4 jaja
350 g brašna
500 g očišćenih šljiva
200 g margarina
200 g šećera
1 kašika kisele pavlake
1 kašičica ekstrakta vanile
1 prašak za pecivo
200 g šećera u prahu
Priprema:
Umutite margarin sa šećerom u penastu smesu. Dodajte žumanca, jedno po jedno i mutite dok se ne sjedine. Dodajte pavlaku, ekstrakt vanile i sjedinite. Dodajte pomešane brašno i prašak za pecivo muteći mikserom. Testo ne treba biti ni previše meko ni tvrdo. Napravite loptu od testa I stavite u podmazan kalup za tortu prečnika oko 30 cm kao koru. Poređajte preko očišćene polovine šljiva i svaku pospite sa pola kašičice šećera u prahu. Pecite 40-50 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Umutite belanca u mekani sneg. Dodajte šećer u prahu i mutite dok smesa ne postane čvrsta (7-10 minuta). Izvadite kolač iz rerne, rasporedite šam po šljivama i pecite još 25 minuta dok belanca ne porumene.

PEČENI KOLAČ OD SIRA Savršen desert za svaku priliku
Sočan i lagan, ukusa koji priča priče.

KOKOS ROLAT Mirisni desert koji budi uspomene sa letovanja, po receptu koji morate da probate
Sočan i lagan desert, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

DIJETALNO -POSNI PUDING Čokoladno savršenstvo koje će da vam ulepša radnu nedelju
Gotov za tili čas, a topi se u ustima.

NEODOLJIVA TORTICA OD LIMUNA Uživajte u mirisu koji će ispuniti vaš dom
U savršenom slatko-kiselkastom spoju, ukusa za pamćenje.

NEODOLJIVE ČOKO KOCKE Posni kolač mekan kao duša, a uspeva i početnicima
Slatke i kremaste, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
Komentari (0)