JESENJA POSLASTICA Savršeni kolač sa šljivama i šamom koji uspeva svima!

Vesna Vukadinović

13:04

Slatki kutak 0

Meki biskvit natopljen sokom od šljiva u kombinaciji sa zapečenim šamom sigurno ćete često praviti.

kolač
Shutterstock

Sastojci:

4 jaja

350 g brašna

500 g očišćenih šljiva

200 g margarina

200 g šećera

1 kašika kisele pavlake

1 kašičica ekstrakta vanile

1 prašak za pecivo

200 g šećera u prahu

Priprema:

Umutite margarin sa šećerom u penastu smesu. Dodajte žumanca, jedno po jedno i mutite dok se ne sjedine. Dodajte pavlaku, ekstrakt vanile i sjedinite. Dodajte pomešane brašno i prašak za pecivo muteći mikserom. Testo ne treba biti ni previše meko ni tvrdo. Napravite loptu od testa I stavite u podmazan kalup za tortu prečnika oko 30 cm kao koru. Poređajte preko očišćene polovine šljiva i svaku pospite sa pola kašičice šećera u prahu. Pecite 40-50 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Umutite belanca u mekani sneg. Dodajte šećer u prahu i mutite dok smesa ne postane čvrsta (7-10 minuta). Izvadite kolač iz rerne, rasporedite šam po šljivama i pecite još 25 minuta dok belanca ne porumene.

 

Komentari (0)

Loading