JESENJA POSLASTICA Savršeni kolač sa šljivama i šamom koji uspeva svima!
Meki biskvit natopljen sokom od šljiva u kombinaciji sa zapečenim šamom sigurno ćete često praviti.
Sastojci:
4 jaja
350 g brašna
500 g očišćenih šljiva
200 g margarina
200 g šećera
1 kašika kisele pavlake
1 kašičica ekstrakta vanile
1 prašak za pecivo
200 g šećera u prahu
Priprema:
Umutite margarin sa šećerom u penastu smesu. Dodajte žumanca, jedno po jedno i mutite dok se ne sjedine. Dodajte pavlaku, ekstrakt vanile i sjedinite. Dodajte pomešane brašno i prašak za pecivo muteći mikserom. Testo ne treba biti ni previše meko ni tvrdo. Napravite loptu od testa I stavite u podmazan kalup za tortu prečnika oko 30 cm kao koru. Poređajte preko očišćene polovine šljiva i svaku pospite sa pola kašičice šećera u prahu. Pecite 40-50 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Umutite belanca u mekani sneg. Dodajte šećer u prahu i mutite dok smesa ne postane čvrsta (7-10 minuta). Izvadite kolač iz rerne, rasporedite šam po šljivama i pecite još 25 minuta dok belanca ne porumene.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)