Potrebno je:
- 350 ml vode
- 1/2 kašičice soli
- 75 g putera
- 230 g brašna
- 3 jajeta
- 1 kašičica praška za pecivo
Za krem:
- 500 ml slatke pavlake
- 2-3 kašike šećera u prahu
- Za fil sa višnjama:
- 200 ml kompota sa višnjama
- 3 kašike šećera
- 1/2 kašike skroba
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U šerpi zakuvajte vodu, so i puter na srednjoj temepraturi, pa kad provri umešajte prosejano brašno i brzo sjedinite drvenom varjačom. Kuvajte još 4 minuta, uz neprestano mešanje. Prebacite u neku posudu, umutite, pa polako dodajte jaja, uz neprestano mućenje. Dodajte i prašak za pecivo, pa umutite. U špric za kolače sipajte smesu, pa istiskajte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Prebacite na rešetku i pustite da se potpuno prohladi. U šerpu sipajte kompot, dodajte šećer i skorb, pa kuvajte uz neprestano mešanje, nekih 5 minuta. Onda dodajte višnje iz kompota, pa kuvajte do ključanja, uz neprestano mešanje. Skinite sa šporeta, pa ostavite u frižideru pola sata. Zasebno umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Presecite testo na pola, pa nanesite beli krem, preko fil sa višnjama, opet beli krem, pa fil sa višnjama i zatvorite. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Pospite
Komentari (0)