STARINSKA BUNDEVARA Najlepša poslastica u jesenjim danima, a pravi se od gotovih kora i brzo je gotova
Jednostavna, a ukusna slatka pita.
Sastojci:
1 kg očišćene bundeve
500 g gotovih kora za pitu
100 ml ulja
100 g šećera
100 g suvog grožđa
1 kesica cimeta
šećer u prahu
Priprema:
Očišćenu bundevu krupno izrendati, pa kratko prodinstati na malo ulja, dok tečnost uvri. Dodati suvo grožđe, šećer i cimet. Po tri kore filovati nadevom od bundeve, poprskati uljem, pa saviti u rolat. Ređati ih u nauljen pleh, premazati s malo ulja i peći oko pola sata u zagrejanoj rerni, na 200 stepeni. Ohlađenu bundevaru posuti šećerom u prahu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)