NIKAD LAKŠI JAFA KOLAČ Magičan ukus bez mnogo muke, ne palite ni šporet ni rernu

Ana Klikovac

17:55

Slatki kutak 0

Savršen dezert za slatki vikend...

kolač
Dusan Zidar / Panthermedia / Profimedia

Ne postoji osoba koja nije čula za jafu i plazmu. Kombinacijom ova dva sastojka napraviće savršeno ukusan kolač koji se ne peče. Postoji milion recepata za jafa kolač, ali ovaj će vam se posebno dopasti jer za njegovu pripremu nije potrebno ni pečenje ni kuvanje. 

Sastojci:
300 g plazma keksa 
150 g putera 
150 ml fante 
200 g jafa keksa
Za fil:
300 ml slatke pavlake
130 g šećera 
80 g pudinga od vanile (pez kuvanja) 
1 kesica vanilin šećera 
300 ml mleka 

Priprema: 

Pomešajte plazma keks sa istopljenim puterom, pa utisnite u kalup. Stavite u frižider pola sata, pa poređajte po dnu jafa keks koji ste umočili u fantu. Umutite puding i mleko, pa sjedinite sa umućenom slatkom pavlakom u koju ste dodali šećer i vanilin šećer. Ostavite pokriven fil u frižideru sat vremena, pa sipajte preko jafa keksa i poravnajte. Vratite u frižider na još pola sata, pa ukrasite kakaom. 

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Supermodel i od nedavno voditeljka Danijela Dimitrovska ispred naše kamere napravila je ukusnu, brzu i zdravu salatu za sve dame koje su žurbi, a paze na svoju liniju. Podelite sa nama kako vam se dopao ovaj recept kada ga isprobate 😋 #zena #najzena #fyp #foryoupage #foryou #fpyシ #fypシ゚viral #danijeladimitrovska ♬ Synchronize (Instrumental) - Milky Chance

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading