KOLAČ SA MEDOM I ORAHOM Slatko i sočno zadovoljstvo, užitak koji se ne propušta
Za ljubitelje meda ovaj kolač je pravo zadovoljstvo
Potrebno je:
- 150 ml vode
- 50 ml ulja
- 1 kašičica kvasca
- 1/2 praška za pecivo
- 1 kašičica šećera
- 300 gr brašna
Fil:
- 2 kašike meda
- 3 kašike šećera
- 1 kašika ruma
- 10 kašika brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 1 dl ulja
- 1,5 dl kisele vode
- 2 kašike kakaoa
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 4 kašike džema (kajsija)
- 4 kašike oraha (mlevenih)
Priprema:
Zamesiti testo od datih namirnica i ostaviti testo 10 minuta da odstoji.
Zatim testo dobro premesiti i podeliti ga na dva jednaka dela.
Razviti prvi deo testa i staviti ga u namašćenu tepsiju premazati testo sa 2 kašike džema i dve kašike fila (bez sode bikarbona).
Preko fila staviti drugu razvijenu koru i nju namazati sa dve kašike džema i odozgo staviti ceo fil (i staviti sodu bikarbonu).
Kolač peći na 180.C oko 25 min.
Ispečen kolač premazati u tankom sloju sa džemom pa odozgo staviti mlevene orahe.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)