KOLAČ SA MEDOM I ORAHOM Slatko i sočno zadovoljstvo, užitak koji se ne propušta
Za ljubitelje meda ovaj kolač je pravo zadovoljstvo
Potrebno je:
- 150 ml vode
- 50 ml ulja
- 1 kašičica kvasca
- 1/2 praška za pecivo
- 1 kašičica šećera
- 300 gr brašna
Fil:
- 2 kašike meda
- 3 kašike šećera
- 1 kašika ruma
- 10 kašika brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 1 dl ulja
- 1,5 dl kisele vode
- 2 kašike kakaoa
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 4 kašike džema (kajsija)
- 4 kašike oraha (mlevenih)
Priprema:
Zamesiti testo od datih namirnica i ostaviti testo 10 minuta da odstoji.
Zatim testo dobro premesiti i podeliti ga na dva jednaka dela.
Razviti prvi deo testa i staviti ga u namašćenu tepsiju premazati testo sa 2 kašike džema i dve kašike fila (bez sode bikarbona).
Preko fila staviti drugu razvijenu koru i nju namazati sa dve kašike džema i odozgo staviti ceo fil (i staviti sodu bikarbonu).
Kolač peći na 180.C oko 25 min.
Ispečen kolač premazati u tankom sloju sa džemom pa odozgo staviti mlevene orahe.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)