KOLAČ SA MEDOM I ORAHOM Slatko i sočno zadovoljstvo, užitak koji se ne propušta
Za ljubitelje meda ovaj kolač je pravo zadovoljstvo

Potrebno je:
- 150 ml vode
- 50 ml ulja
- 1 kašičica kvasca
- 1/2 praška za pecivo
- 1 kašičica šećera
- 300 gr brašna
Fil:
- 2 kašike meda
- 3 kašike šećera
- 1 kašika ruma
- 10 kašika brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 1 dl ulja
- 1,5 dl kisele vode
- 2 kašike kakaoa
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 4 kašike džema (kajsija)
- 4 kašike oraha (mlevenih)
Priprema:
Zamesiti testo od datih namirnica i ostaviti testo 10 minuta da odstoji.
Zatim testo dobro premesiti i podeliti ga na dva jednaka dela.
Razviti prvi deo testa i staviti ga u namašćenu tepsiju premazati testo sa 2 kašike džema i dve kašike fila (bez sode bikarbona).
Preko fila staviti drugu razvijenu koru i nju namazati sa dve kašike džema i odozgo staviti ceo fil (i staviti sodu bikarbonu).
Kolač peći na 180.C oko 25 min.
Ispečen kolač premazati u tankom sloju sa džemom pa odozgo staviti mlevene orahe.

EGIPATSKI KOLAČ Desert sa medom i bademom koji se topi u ustima
Drugačiji i ukusan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LAVA KOLAČ SA BELOM ČOKOLADOM Klasik u punom sjaju, kao osmišljen za dolazak iznenadnih gostiju
Kremast i sladak, nestaće sa stola čim se postavi.

NAJLAKŠI RECEPT ZA TIRAMISU U ČAŠI Jednostavnije od ovoga ne može
Jednostavni italijanski slatkiš kao osmišljen za iznenadne goste.

NAJBOLJE POSNE KROFNE Jedini recept koji će vam ikada trebati
Mekane i pufnaste, biće baš kao bakine.

MEDENJACI Mekani i ukusni, a super idu uz čaj ili kafu
Bićete oduševljeni ukusom, a zasladiće vas u trenu.
Komentari (0)