PITA SA VIŠNJAMA I FILOM OD VANILE Zasladite tmuran dan neodoljivom kremastom poslasticom
Pita od gotovih kora koja se lako i brzo pravi odličan je porodični desert.

Sastojci:
Možda vas zanima:

OVO SE NE ODBIJA! Pita od gotovih kora sa višnjama i pudingom od vanile je najkremastija i najsočnija
Kombinacija ukusa u ovoj piti nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

NIKO JOJ NE ODOLEVA! Pita sa višnjama i plazmom je savršeni spoj krckavih kora i sočnog slatko-kiselog fila
Voćne kolače svi vole pa će sigurno biti zadovoljni ovom pitom.

PITA SA VIŠNJAMA I PLAZMOM Klasična poslastica od gotovih kora urola se začas, a ukus je božanstven!
Spoj voća i keksa daje ovoj piti poseban ukus.

BRZA, A ODLIČNA Mrvičasta pita sa jagodama, pun pogodak kada vam se jede nešto slatko
Pravo je vreme za fini kolač s jagodama.
1 pakovanje gotovih kora
300 g očišćenih višanja
3 jaja
1 šolja šećera
1 šolja jogurta
1 šolja griza
1 šolja ulja
1 prašak za pecivo
Za fil:
1 l mleka
3 kese pudinga
80 g margarina
12 kašika šećera
Priprema:
Staviti 800 ml mleka da provri sa šećerom, a u 200 ml razmutiti prah pudinga. U provrelo mleko dodati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne. U hladan puding dodati margarin sobne temperature i izmutiti mikserom. Penasto umutiti jaja postepeno dodajući šećer. Dodati jogurt, griz, prašak za pecivo i ulje. Kore podeliti na 3 dela. Mazati svaku koru smesom od jaja i jogurta i rasporediti višnje. Ostaviti malo premaza za kasnije. Na poslednju koru staviti puding u obliku valjka duž ivice i uviti u rolat. Ponoviti postupak još 2 puta. Premazati rolate preostalim premazom sa svih strana. Peći na 180 stepeni 40 minuta, odnosno dok ne porumene.

ČUPAVI KOLAČ OD BUNDEVE Mirisan i mekan kao pamuk, za prave sladokusce
Mirisni desert oduševiće i one koji ne vole bundevu.

KOLAČ OD POMORANDŽE Aromatični desert koji uspeva svima, nema ko vam neće tražiti recept
Pravi se lako, a osvežiće vas u trenu.

KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom kiselkasto-slatkom spoju, a super idu uz čaj
Prave se brzo i lako, a izuzetno ukusni.

SLATKA PROJA SA DŽEMOM Klasik na drugačiji način, po receptu bez mane
Ako volite klasičnu proju, njenu slatku verziju ćete obožavati.

ČERVIŠ Čuveni nemački desert s višnjama koji se topi u ustima
Sladak i ukusan, pravićete stalno.
Komentari (0)