ZEBRA TORTA ZA KOJOM SU POLUDELE SRPSKE DOMAĆICE Uverite se zašto je toliko dobra

Ivana Pavlović

14:00

Slatki kutak 0

Napravite preukusnu tortu sa malinama. Raspametićete se od miline.

zebra torta
Shutterstock

Sastojci:
350g mlevenog keksa
2 kašike kakao praha
130g putera
135ml mleka

50ml slatke pavlake
3 žumanca
2 kašike šećera
1 kesica želatina + 3 kašike vode -> da nabubri
300ml umućene slatke pavlake
100g istopljene bele čokolade
100g istopljene crne čokolade
3 belanca
100g šećera

200-300g malina
Pola kesice želatina + 1,5 kašike vode -> da nabubri

 

@recepti_bajms 🤍ZEBRA TORTA sa malinama🤍 Sastojci: 350g mlevenog keksa 2 kašike kakao praha 130g putera 135ml mleka 50ml slatke pavlake 3 žumanca 2 kašike šećera 1 kesica želatina + 3 kašike vode -> da nabubri 300ml umućene slatke pavlake 100g istopljene bele čokolade 100g istopljene crne čokolade 3 belanca 100g šećera 200-300g malina Pola kesice želatina + 1,5 kašike vode -> da nabubri Priprema: Pomešati mikserom mleveni keks, kakao, istopljen puter i mleko i utisnuti u kalup. U vatrostalnoj činiji pomešati 50ml slatke pavlake, žumanca i šećer i termički obraditi na pari. Skloniti sa strane i dodati nabubreli želatin, te pomešati žicom da se želatin otopi. Zatim dodati umućenu slatku pavlaku i sjedinite, a onda podelite smesu na pola. U prvi deo dodajte istopljenu belu čokoladu, a u drugi deo istopljenu crnu čokoladu i sjedinite špatulom. Belanca i šećer umutiti u čvrst sneg i po pola dodati u obe smese i sjedinite špatulom. Maline prokuvati da omekšaju i izgnječite ih, a onda sklonite sa vrućeg i dodajte pola nabubrelog želatina i sjedinite, pa sipajte preko sloja od keksa. Preko sloja od malina stavite u sredinu 2 kašike fila s belom čokoladom, zatim u to 2 kašike fila sa crnom čokoladom i sve tako dokle god imate fila. Ostavite da se dobro stegne i uživajte! • • • #easyrecipes #jednostavnirecepti #zebracake #recepti_bajms ♬ love ya - Shoffy

Priprema:

Mikserom promešajte mleveni keks, kakao, istopljen puter i mleko i utisnute u kalup.Pomešajte u vatrostalnoj činiji 50ml slatke pavlake, žumanca i šećer .Sklonite se strane i dodajte želatin, te pomesšajte žicom da se želatin otopi. Potom dodajte umućenu slatku pavlaku i sjedinite, a onda podelite smesu na pola. U prvi deo dodajte istopljenu belu čokoladu, a u drugi deo istopljenu crnu čokoladu i sjedinite špatulom. Belanca i šećer umutite u čvrst sneg i po pola dodajte u obe smese i sjedinite špatulom.
Maline prokuvati da omekšaju i izgnječite ih, a onda im dodajte pola nabubrelog želatina i sjedinite, pa sipajte preko sloja od keksa.Preko sloja od malina stavite u sredinu 2 kašike fila s belom čokoladom, zatim u to 2 kašike fila sa crnom čokoladom i sve tako dokle god imate fila.Na kraju, stavite u frižider da se stegne.

 

Možda vas zanima:

Tagovi:

Komentari (0)

Loading