MEKIKE KOJE SVIMA USPEVAJU Imamo jednostavan recept
Ceo stan će vam mirisati na njih. Ukus koji nećete zaboraviti. Napravite lako i brzo, ove predobre vazdušaste mekike.
Potrebno je
500 grama belog brašna
jedna kesica suvog kvasca
kašičica soli
jedno jaje
4 decilitara mlake vode
Priprema
U činiju pomešajte brašno, so i kvasac, pa uz stalno mešanje testa varjačom umesite meko testo. Oko desetak minuta mešajte ga varjačom, dok testo ne počne da se odvaja od zidova posude. Ostavite testo u činiji prekrivenoj krpom na toplom da nadođe oko 30-ak minuta, međutim kad prođe prvih 10 minuta još jednom izmešajte testo, pa ga opet ostavite da nadođe do vrha posude. Zagrejte dobro ulje u dubljoj šerpi. Što manje mekika pržite odjednom u šerpi, bolje će ispasti - imajte to na umu. Kada se ulje zagreje, pržite ih na srednjoj temperaturi. Zahvatite testo, malo ga razvucite i spuštajte u ulje - pržite po tri minuta sa obe strane.Odlažite ih na salvetu kako bi upile višak masnoće. Možete da ih pospete šećerom ili nekim slanim prelivom, po želji. Prijatno !
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
Komentari (0)