MEKIKE KOJE SVIMA USPEVAJU Imamo jednostavan recept
Ceo stan će vam mirisati na njih. Ukus koji nećete zaboraviti. Napravite lako i brzo, ove predobre vazdušaste mekike.
Potrebno je
500 grama belog brašna
jedna kesica suvog kvasca
kašičica soli
jedno jaje
4 decilitara mlake vode
Priprema
U činiju pomešajte brašno, so i kvasac, pa uz stalno mešanje testa varjačom umesite meko testo. Oko desetak minuta mešajte ga varjačom, dok testo ne počne da se odvaja od zidova posude. Ostavite testo u činiji prekrivenoj krpom na toplom da nadođe oko 30-ak minuta, međutim kad prođe prvih 10 minuta još jednom izmešajte testo, pa ga opet ostavite da nadođe do vrha posude. Zagrejte dobro ulje u dubljoj šerpi. Što manje mekika pržite odjednom u šerpi, bolje će ispasti - imajte to na umu. Kada se ulje zagreje, pržite ih na srednjoj temperaturi. Zahvatite testo, malo ga razvucite i spuštajte u ulje - pržite po tri minuta sa obe strane.Odlažite ih na salvetu kako bi upile višak masnoće. Možete da ih pospete šećerom ili nekim slanim prelivom, po želji. Prijatno !
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
LEPA BRENA TORTA Raskošna poslastica nazvana po čuvenoj pevačici, a topi se u ustima
Torta koja je uživala veliku popularnost 80 ih godina 20 veka, ostaviće bez daha i one izbirljive. Bogata, kalorična i čokoladna uskrasiće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)