MEKIKE KOJE SVIMA USPEVAJU Imamo jednostavan recept

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Ceo stan će vam mirisati na njih. Ukus koji nećete zaboraviti. Napravite lako i brzo, ove predobre vazdušaste mekike.

Mekike
Shutterstock

Potrebno je

 

500 grama belog brašna

jedna kesica suvog kvasca

kašičica soli

jedno jaje 

4 decilitara mlake vode 

 

Priprema

U činiju pomešajte brašno, so i kvasac, pa uz stalno mešanje testa varjačom umesite meko testo. Oko desetak minuta mešajte ga varjačom, dok testo ne počne da se odvaja od zidova posude. Ostavite testo u činiji prekrivenoj krpom na toplom da nadođe oko 30-ak minuta, međutim kad prođe prvih 10 minuta još jednom izmešajte testo, pa ga opet ostavite da nadođe do vrha posude. Zagrejte dobro ulje u dubljoj šerpi. Što manje mekika pržite odjednom u šerpi, bolje će ispasti - imajte to na umu. Kada se ulje zagreje, pržite ih na srednjoj temperaturi. Zahvatite testo, malo ga razvucite i spuštajte u ulje - pržite po tri minuta sa obe strane.Odlažite ih na salvetu kako bi upile višak masnoće. Možete da ih pospete šećerom ili nekim slanim prelivom, po želji. Prijatno !

Komentari (0)

Loading