BEČKA ŠTRUDLA SA MIRISOM JESENI Vanila i ova namirnica prave savršen spoj

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Štrudla sa jabukama i suvim grožđem. Cimet i vanila da vam zagreju i zamirišu ove hladne dane.

bečka štrudla
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 pakovanje lisnatog testa
  • 500 g jabuka
  • 50 g suvog grožđa
  • 50 g mlevenih badema
  • 1 kašika putera
  • 5 kašika šećera
  • 1 kesica cimeta
  • 1 žumance

ZA PRELIV OD VANILE

  • 500 ml mleka
  • 1 žumance
  • 3 kašike šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 kašika skrobnog brašna

Priprema

Jabuke očistite, iseckajte na kockice i prodinstanstajte na istopljenom puteru da omekšaju. Dodajte šećer, suvo grožđe, cimet i malo vode (oko 50 ml). Izmešajte i sklonite sa šporeta. Oba lisnata testa rastanjite oklagijom, pospite bademom i rasporedite fil od jabuka. Urolajte u štrudle. Odozgo ih zasecite nožem na nekoliko mesta da testo ne bi previše naraslo. Premažite umazanim žumancetom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, odnosno dok ne dobije smeđu boju. Za preliv, sipajte u šerpu mleko i oba šećera, umućeno žumance i gustin. Mešajte na tihoj vatri dok se malo ne zgusne, ali pazite da ne naprave grudvice. Kada servirate, na tanjir stavite parče štrudle i prelijte prelivom od vanile.

Komentari (0)

Loading