RUSKE KAPE PO TRADICIONALNOM RECEPTU U savršenom spoju kokosa i čokolade
Idealne za slavsku trpezu. Mekane, ukusne i neodoljivo slatke. Ovakve do sada niste jeli.
Potrebno je
- 8 jaja
- 4 kašike vode
- 2 kašike ulja
- 250 g šećera
- 250 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašika kakao praha
Za fil
- 1 l mleka
- 200 g brašna
- 400 g šećera
- 300 g maslaca
- Za ukrašavanje:
- 200 g kokosa
- 100 g čokolade
- 30 g maslaca
Priprema
Belanca umutite i dodajte žumanca. Tome dodajte vodu, ulje i šećer, te umutite mikserom. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i dodajte u smesu sa jajima. Podmažite veliki pleh. Sipajte pola u jedan deo, pa stavite kakao u ostatak smese i izmešajte .To odmah sipajte u drugi deo pleha. Izravnajte i pecite 15 do 20 minuta na 220 stepeni.
Priprema fila Šećer i brašno pomešajte sa malo mleka, a potom umutite mikserom. Ostatak mleka zagrejte da bude mlako a zatim dodajte smesu sa šećerom i brašnom. Kuvajte oko 10 minuta,dok se ne zgusne. Neka se fil ohladi, pa dodajte umućen maslac i sjedinite mikserom da dobijete penastu smesu. Napravite krugove iz kore uz pomoć male čaše. Nafilujte kašikom fila žuti krug, pa preko stavite braon krug i okolo nafilujte. Ostavite odozgo patišpanj. Uvaljajte okolo u kokos. Čokoladu istopite sa maslacem i kašikom nanesite glazuru na šubarice.
IŠLERI Starinski kolačići po tradicionalnom receptu, kao izmišljeni za uživanje
Neodoljivi kolačići nestaće sa stola odmah.
ŠARLOTA SA JAGODAMA Raskošna poslastica u savršenom kremasto-voćnom spoju, pravi raj za sladokusce
Raspametiće i one izbirljive.
KREM BRULE Francuski penušavi slatkiš kome nije moguće odoleti, a miriše na vanilu
Napravite ovaj fenomenalni desert od vanile, žumanca i slatke pavlake.
ČIZKEJK SA MAKOM SA MERAMA "NA ŠOLJE" Američki klasik na drugačiji način, kremast i osvežavajuć
Soči kolač sa sirom u savršenom spoju sa limunom okrepiće vam dušu i telo.
BAKLAVA SA ČOKOLADOM Još bolja od one klasične, svi će vam tražiti recept
Neodoljivi desert osvojiće i one koji ne vole baklavu.
Komentari (0)