RUSKE KAPE PO TRADICIONALNOM RECEPTU U savršenom spoju kokosa i čokolade
Idealne za slavsku trpezu. Mekane, ukusne i neodoljivo slatke. Ovakve do sada niste jeli.
Potrebno je
- 8 jaja
- 4 kašike vode
- 2 kašike ulja
- 250 g šećera
- 250 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašika kakao praha
Za fil
- 1 l mleka
- 200 g brašna
- 400 g šećera
- 300 g maslaca
- Za ukrašavanje:
- 200 g kokosa
- 100 g čokolade
- 30 g maslaca
Priprema
Belanca umutite i dodajte žumanca. Tome dodajte vodu, ulje i šećer, te umutite mikserom. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i dodajte u smesu sa jajima. Podmažite veliki pleh. Sipajte pola u jedan deo, pa stavite kakao u ostatak smese i izmešajte .To odmah sipajte u drugi deo pleha. Izravnajte i pecite 15 do 20 minuta na 220 stepeni.
Priprema fila Šećer i brašno pomešajte sa malo mleka, a potom umutite mikserom. Ostatak mleka zagrejte da bude mlako a zatim dodajte smesu sa šećerom i brašnom. Kuvajte oko 10 minuta,dok se ne zgusne. Neka se fil ohladi, pa dodajte umućen maslac i sjedinite mikserom da dobijete penastu smesu. Napravite krugove iz kore uz pomoć male čaše. Nafilujte kašikom fila žuti krug, pa preko stavite braon krug i okolo nafilujte. Ostavite odozgo patišpanj. Uvaljajte okolo u kokos. Čokoladu istopite sa maslacem i kašikom nanesite glazuru na šubarice.
Možda vas zanima:
RUSKE KAPE Neodoljivi kolači sa kokosom i čokoladom, mekani kao duša, a tope se u ustima
Fenomanalni desert osvojiće svaku svečanu trpezu, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
RUSKE KAPE PO STAROM RECEPTU IZ BAKINE KUHINJE Tradicionalni desert od kog će vam poći voda na usta
Desert sa kokosom i čokoladom pomera granice dobrog ukusa, a idealan za slavsku trpezu.
RUSKE KAPE Savršeni spoj kokosa i čokolade koji vraća u dane detinjstva
Neodoljivi kolači idealni su za svečanu i slavsku trpezu, a raspametiće i one koji ne vole slatko.
RUSKE KAPE Kolači idealni za slavsku trpezu, klasik bez premca koji miriše na ljubav
Vrsta sitnih kolača neodoljivog ukusa, oduševiće sve koji budu probali, kao stvoreni za uživanje.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)