RUSKE KAPE PO TRADICIONALNOM RECEPTU U savršenom spoju kokosa i čokolade

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Idealne za slavsku trpezu. Mekane, ukusne i neodoljivo slatke. Ovakve do sada niste jeli.

ruske kape
Shutterstock

Potrebno je

  • 8 jaja
  • 4 kašike vode
  • 2 kašike ulja
  • 250 g šećera
  • 250 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašika kakao praha

Za fil

  • 1 l mleka
  • 200 g brašna
  • 400 g šećera
  • 300 g maslaca
  • Za ukrašavanje:
  • 200 g kokosa
  • 100 g čokolade
  • 30 g maslaca

 

Priprema

Belanca umutite i dodajte žumanca. Tome dodajte vodu, ulje i šećer, te umutite mikserom. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i dodajte u smesu sa jajima. Podmažite veliki pleh. Sipajte pola u jedan deo, pa stavite kakao u ostatak smese i izmešajte .To odmah sipajte u drugi deo pleha. Izravnajte i pecite 15 do 20 minuta na 220 stepeni.

Priprema fila Šećer i brašno pomešajte sa malo mleka, a potom umutite mikserom. Ostatak mleka zagrejte da bude mlako a zatim dodajte smesu sa šećerom i brašnom. Kuvajte oko 10 minuta,dok se ne zgusne. Neka se fil ohladi, pa dodajte umućen maslac i sjedinite mikserom da dobijete penastu smesu. Napravite krugove iz kore uz pomoć male čaše. Nafilujte kašikom fila žuti krug, pa preko stavite braon krug i okolo nafilujte. Ostavite odozgo patišpanj. Uvaljajte okolo u kokos. Čokoladu istopite sa maslacem  i kašikom nanesite glazuru na šubarice.

 

Komentari (0)

Loading