RUSKE KAPE PO TRADICIONALNOM RECEPTU U savršenom spoju kokosa i čokolade
Idealne za slavsku trpezu. Mekane, ukusne i neodoljivo slatke. Ovakve do sada niste jeli.
Potrebno je
- 8 jaja
- 4 kašike vode
- 2 kašike ulja
- 250 g šećera
- 250 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašika kakao praha
Za fil
- 1 l mleka
- 200 g brašna
- 400 g šećera
- 300 g maslaca
- Za ukrašavanje:
- 200 g kokosa
- 100 g čokolade
- 30 g maslaca
Priprema
Belanca umutite i dodajte žumanca. Tome dodajte vodu, ulje i šećer, te umutite mikserom. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i dodajte u smesu sa jajima. Podmažite veliki pleh. Sipajte pola u jedan deo, pa stavite kakao u ostatak smese i izmešajte .To odmah sipajte u drugi deo pleha. Izravnajte i pecite 15 do 20 minuta na 220 stepeni.
Priprema fila Šećer i brašno pomešajte sa malo mleka, a potom umutite mikserom. Ostatak mleka zagrejte da bude mlako a zatim dodajte smesu sa šećerom i brašnom. Kuvajte oko 10 minuta,dok se ne zgusne. Neka se fil ohladi, pa dodajte umućen maslac i sjedinite mikserom da dobijete penastu smesu. Napravite krugove iz kore uz pomoć male čaše. Nafilujte kašikom fila žuti krug, pa preko stavite braon krug i okolo nafilujte. Ostavite odozgo patišpanj. Uvaljajte okolo u kokos. Čokoladu istopite sa maslacem i kašikom nanesite glazuru na šubarice.
Možda vas zanima:
RUSKE ŠUBARE ZA PRAVE SLADOKUSCE Ukrasiće svaku svečanu trpezu, a i dupla mera je malo
Sočne i kremaste, gosti će biti oduševljeni.
RUSKE KAPE Savršenstvo kokosa sa čokoladom, nijedna slava ne može da prođe bez njih
Soćne i kremaste, a nema ko ih ne voli.
RUSKE KAPE OD KEKSIĆA SA POMORANDŽOM Još brže i jednostavnije za pripremu, a ukusom bude sva čula
Prave se lako, a pojedu odmah.
RUSKE KAPE Savršena simfonija čokolade i kokosa, mirisa i ukusa koji se pamte
Nestaće sa stola prve, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)