JEFTIN, BRZO SE PRAVI, A POJEDE SE U TRENU Sutlijaš sa čokoladom i pomorandžom
Napravite brzo i lako sutlijaš sa čokoladom. Pomorandža mu daje poseban šmek.
Potrebno je
- 1 čaša pirinča
- 1 l mleka
- 80 g mlečne čokolade
- rendana kora pomorandže
- voće po izboru za ukrašavanje
Operite pirinač, stavite ga u šerpu i nalijte vodom, tek toliko da ga prekrije.Kuvajte dok ne krene da vri pa smanjite temperaturu i postepeno dolivajte još 100 ml vode. Mešajte neprestano da se ne zalepi za dno šerpe i ne zagori. Kad sva voda uvri sipajte mleko, opet malo po malo i neprestano mešajte. Kako pirinač bubri, dolivajte još mleka. Kada dobijete gustu smesu, sutlijaš je gotov. Dodajte sutlijašu istopljenu čokoladu i redanu koru pomorandže. Sve lepo promešajte da se sastojci sjedine, a pre nego što ga sipate u posude ostavite da odstoji nekih 10 minuta. Ukrasite voćem po izboru..
Možda vas zanima:
SUTLIJAŠ SA VANILOM Zaboravljeni slatkiš na kome su odrasle generacije, a miriše na bakinu kuhinju
Sočan i sladak, za pravo uživanje.
KARAMEL SUTLIJAŠ Jeftin desert skupog ukusa na kome su odrasle generacije, nema ko ga ne voli
Sočan desert nestaće sa stola odmah.
SUTLIJAŠ NA VODI Posni desert jednostavne pripreme koji budi nostalgiju
Pospite cimetom ili javorovim sirupom.
SUTLIJAŠ Fenomenalan domaći desert koji budi nostalgiju, a cimet mu daje poseban šmek
Neodoljivi desert oduševiće vas na prvi zalogaj.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)