KROASAN SA LEŠNIK KREMOM Mekanog, vazdušastog testa i bogatog, sočnog fila

Ivana Pavlović

13:00

Slatki kutak 0

Popularno francusko pecivo, kroasan, može da se napravi sa različitim filovima. Slatki krem od lešnika , čokolade ili šunka i kačkavalj. Izbor je na vama.

kroasan sa kremom
Shutterstock

Potrebno je

  • 120 ml mlake vode
  • 12 g svežeg kvasca
  • 400 g brašna
  • 100 g šećera
  • 2 kašike putera, rastopljenog
  • 60 ml mlakog mleka
  • 1 jaje
  • 1 kašika kakao praha
  • 1 kašika mleka
  • krem od lešnika

Priprema

Prvo  rernu zagrejte na 180 stepeni. U posudu sipajte brašno pa od brašna napraviti udubljenje i u njega izmrvite svež kvasac. Dodajte mleko, puter, jaje, šećer i toplu vodu. Mešajte da se kvasac rastvori. Rukama mesite smesu dok se testo ne sjedini. Mešajte dok ne postane glatko i elastično, a zatim podelite testo na pola. Jednu polovinu testa pomešajte sa kakaom i 15 ml mleka. Zatim oba testa formirajte u loptu i ostavitie 60 min. Oba testa, i čokoladno i belo, razvucite u pravougaonik. Jedan list testa položite na drugi i lagano pritisnite. Onda isecite testo na trouglove i uvaljajte u kroasane. Stavite svaku rolnu na pleh za pečenje obložen pek papirom i premažite mlekom. Pecite 20-25 minuta na 180 stepeni, pa ostavite da se ohladi. Hladne kroasane napunite kremom od lešnika.

Komentari (0)

Loading