KROASAN SA LEŠNIK KREMOM Mekanog, vazdušastog testa i bogatog, sočnog fila
Popularno francusko pecivo, kroasan, može da se napravi sa različitim filovima. Slatki krem od lešnika , čokolade ili šunka i kačkavalj. Izbor je na vama.
Potrebno je
- 120 ml mlake vode
- 12 g svežeg kvasca
- 400 g brašna
- 100 g šećera
- 2 kašike putera, rastopljenog
- 60 ml mlakog mleka
- 1 jaje
- 1 kašika kakao praha
- 1 kašika mleka
- krem od lešnika
Priprema
Prvo rernu zagrejte na 180 stepeni. U posudu sipajte brašno pa od brašna napraviti udubljenje i u njega izmrvite svež kvasac. Dodajte mleko, puter, jaje, šećer i toplu vodu. Mešajte da se kvasac rastvori. Rukama mesite smesu dok se testo ne sjedini. Mešajte dok ne postane glatko i elastično, a zatim podelite testo na pola. Jednu polovinu testa pomešajte sa kakaom i 15 ml mleka. Zatim oba testa formirajte u loptu i ostavitie 60 min. Oba testa, i čokoladno i belo, razvucite u pravougaonik. Jedan list testa položite na drugi i lagano pritisnite. Onda isecite testo na trouglove i uvaljajte u kroasane. Stavite svaku rolnu na pleh za pečenje obložen pek papirom i premažite mlekom. Pecite 20-25 minuta na 180 stepeni, pa ostavite da se ohladi. Hladne kroasane napunite kremom od lešnika.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)