KROASAN SA LEŠNIK KREMOM Mekanog, vazdušastog testa i bogatog, sočnog fila
Popularno francusko pecivo, kroasan, može da se napravi sa različitim filovima. Slatki krem od lešnika , čokolade ili šunka i kačkavalj. Izbor je na vama.
Potrebno je
- 120 ml mlake vode
- 12 g svežeg kvasca
- 400 g brašna
- 100 g šećera
- 2 kašike putera, rastopljenog
- 60 ml mlakog mleka
- 1 jaje
- 1 kašika kakao praha
- 1 kašika mleka
- krem od lešnika
Priprema
Prvo rernu zagrejte na 180 stepeni. U posudu sipajte brašno pa od brašna napraviti udubljenje i u njega izmrvite svež kvasac. Dodajte mleko, puter, jaje, šećer i toplu vodu. Mešajte da se kvasac rastvori. Rukama mesite smesu dok se testo ne sjedini. Mešajte dok ne postane glatko i elastično, a zatim podelite testo na pola. Jednu polovinu testa pomešajte sa kakaom i 15 ml mleka. Zatim oba testa formirajte u loptu i ostavitie 60 min. Oba testa, i čokoladno i belo, razvucite u pravougaonik. Jedan list testa položite na drugi i lagano pritisnite. Onda isecite testo na trouglove i uvaljajte u kroasane. Stavite svaku rolnu na pleh za pečenje obložen pek papirom i premažite mlekom. Pecite 20-25 minuta na 180 stepeni, pa ostavite da se ohladi. Hladne kroasane napunite kremom od lešnika.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)