KROASAN SA LEŠNIK KREMOM Mekanog, vazdušastog testa i bogatog, sočnog fila
Popularno francusko pecivo, kroasan, može da se napravi sa različitim filovima. Slatki krem od lešnika , čokolade ili šunka i kačkavalj. Izbor je na vama.
Potrebno je
- 120 ml mlake vode
- 12 g svežeg kvasca
- 400 g brašna
- 100 g šećera
- 2 kašike putera, rastopljenog
- 60 ml mlakog mleka
- 1 jaje
- 1 kašika kakao praha
- 1 kašika mleka
- krem od lešnika
Priprema
Prvo rernu zagrejte na 180 stepeni. U posudu sipajte brašno pa od brašna napraviti udubljenje i u njega izmrvite svež kvasac. Dodajte mleko, puter, jaje, šećer i toplu vodu. Mešajte da se kvasac rastvori. Rukama mesite smesu dok se testo ne sjedini. Mešajte dok ne postane glatko i elastično, a zatim podelite testo na pola. Jednu polovinu testa pomešajte sa kakaom i 15 ml mleka. Zatim oba testa formirajte u loptu i ostavitie 60 min. Oba testa, i čokoladno i belo, razvucite u pravougaonik. Jedan list testa položite na drugi i lagano pritisnite. Onda isecite testo na trouglove i uvaljajte u kroasane. Stavite svaku rolnu na pleh za pečenje obložen pek papirom i premažite mlekom. Pecite 20-25 minuta na 180 stepeni, pa ostavite da se ohladi. Hladne kroasane napunite kremom od lešnika.
ČOKOLADNI SUFLE Rapsodija ukusa na francuski način, za prave ljubitelje slatkiša
Neodoljiv i mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
AMERIČKE PALAČINKE Pufnaste, sočne i meke, popravljaju dan u trenu
Fenomenalne, sočne i neodoljive.
SOČNI KUGLOF Mirisni kolač kao osmišljen za svečanu trpezu, a mekan kao pamuk
Sočni kolač skupog ukusa oboriće s nogu sve koji ga budu probali.
TIRAMISU Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepši kolač sa kafom
Ako volite slatkiše i kafu, ovaj klasik italijanske kuhinje ćete obožavati.
BRESKVICE Mnogima omiljeni starinski slatkiš, a poći će vam voda na usta
Neodoljive i slatke, idealne za svečanu i slavsku trpezu.
Komentari (0)