ČAROBNA ŠTRUDLA SA ROGAČEM Može da vam zameni doručak, a još je ukusnija od one klasične
Volite štrudlu sa orasima ili makom? Zavolećete i ovu sa rogačem. Slasna, bogatog fila a rogač daje posebnu čar.
Potrebno je
- 200 grama rogača
- 500 ml mleka
- 2 jaja
- 500 kg brašna
- 100 grama margarina
- 5 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 1 suvi kvasac
- 1 prašak za pecivo
Priprema
Aktivirajte kvasac u 250 ml mlakog mleka pa dodajte dve kašike šećera i malo soli i tako zamesite testo. Kada se aktivira kvasac, dodajte mu umućena jaja, pa postepeno dodajte brašno sa praškom za pecivo dok ne napravite glatko testo. Ostavite da odstoji 20 minuta, a zatim rastanjite pa premažite margarinom. Pustite da odstoji 15 minuta, a zatim ponovo testo premažite margarinom. Ostavite ponovo testo 15 minuta, a zatim ga podelite na dva dela. Bogato namažite filom. Fil pravite od 250 ml vrelog mleka, šećera i rogača. Nafilovano testo urolajte u štrudlu. Štrudle prebacite u pleh i ostavite 15 minuta.Zatim štrudle premažite margarinom pa pecite oko 30 min u rerni na 180 stepeni. Ohlađenu štrudlu sa rogačem isecite i poslužite.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)