ČAROBNA ŠTRUDLA SA ROGAČEM Može da vam zameni doručak, a još je ukusnija od one klasične

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Volite štrudlu sa orasima ili makom? Zavolećete i ovu sa rogačem. Slasna, bogatog fila a rogač daje posebnu čar.

štrudla sa rogačem
Shutterstock

Potrebno je

  • 200 grama rogača
  • 500 ml mleka
  • 2 jaja
  • 500 kg brašna
  • 100 grama margarina
  • 5 kašika šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 suvi kvasac
  • 1 prašak za pecivo

Priprema

Aktivirajte kvasac u 250 ml mlakog mleka pa dodajte dve kašike šećera i malo soli i tako zamesite testo. Kada se aktivira kvasac, dodajte mu umućena jaja, pa postepeno dodajte brašno sa praškom za pecivo dok ne napravite glatko testo. Ostavite da odstoji 20 minuta, a zatim rastanjite pa premažite margarinom. Pustite da odstoji 15 minuta, a zatim ponovo testo premažite margarinom. Ostavite ponovo testo 15 minuta, a zatim ga podelite na dva dela. Bogato namažite filom. Fil pravite od 250 ml vrelog mleka, šećera i rogača. Nafilovano testo urolajte u štrudlu. Štrudle prebacite u pleh i ostavite 15 minuta.Zatim štrudle premažite margarinom pa pecite  oko 30 min u rerni na 180 stepeni. Ohlađenu štrudlu sa rogačem isecite i poslužite.

Komentari (0)

Loading