ČAROBNA ŠTRUDLA SA ROGAČEM Može da vam zameni doručak, a još je ukusnija od one klasične
Volite štrudlu sa orasima ili makom? Zavolećete i ovu sa rogačem. Slasna, bogatog fila a rogač daje posebnu čar.

Potrebno je
- 200 grama rogača
- 500 ml mleka
- 2 jaja
- 500 kg brašna
- 100 grama margarina
- 5 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 1 suvi kvasac
- 1 prašak za pecivo
Priprema
Aktivirajte kvasac u 250 ml mlakog mleka pa dodajte dve kašike šećera i malo soli i tako zamesite testo. Kada se aktivira kvasac, dodajte mu umućena jaja, pa postepeno dodajte brašno sa praškom za pecivo dok ne napravite glatko testo. Ostavite da odstoji 20 minuta, a zatim rastanjite pa premažite margarinom. Pustite da odstoji 15 minuta, a zatim ponovo testo premažite margarinom. Ostavite ponovo testo 15 minuta, a zatim ga podelite na dva dela. Bogato namažite filom. Fil pravite od 250 ml vrelog mleka, šećera i rogača. Nafilovano testo urolajte u štrudlu. Štrudle prebacite u pleh i ostavite 15 minuta.Zatim štrudle premažite margarinom pa pecite oko 30 min u rerni na 180 stepeni. Ohlađenu štrudlu sa rogačem isecite i poslužite.

BAKLAVA SA PISTAĆIMA IZ BAKINE KUHINJE Jedini recept koji trebate da znate, biće nikad sočnija
Pravi se lako, a pojede brzo.

POSNE KEKS KUGLICE Prave se lako, a smažu brzo, najbolje odmah stavite duplu meru
Savršeni za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede slatko.

SOČNI KOLAČ SA POMORANDŽOM Jednostavan desert osvežiće vas u trenu, kao osmišljen za proleće
Ako volite pomorandže, ovaj kolač ćete obožavati.

FENOMENALNA PUDING ČOKOLADNA TORTA Jednostavna poslastica skupog ukusa
Kremasta poslastica oduševiće vas od prvog zalogaja.

BRAUNI SA JAGODAMA Klasik na prolećni način, a gotov za tili čas
Jednostavan desert fenomenalnog ukusa, za prave sladokusce.
Komentari (0)